Masi dozvoljen povratak na stazu

Vid Felipea Mase potpuno se popravio posle nesreće na stazi "Hungaoring" krajem jula pa je Brazilac dobio dozvolu da se ponovo nađe u bolidu Ferarija.

Izvor: B92

Petak, 09.10.2009.

23:04

Default images

Masi je napukla lobanja kada ga je u glavu tokom kvalifikacija za Veliku nagradu Mađarske udario deo amortizera koji je otpao sa bolida njegovog sunarodnika Rubensa Barikela. Brazilac se na stazi nije našao od te nesreće, ali bi već početkom sledeće nedelje trebalo da testira bolid Ferarija.

"Prvi rezultati su pozitivni, posebno oftalmološkog pregleda, koji je potvrdio da se Felipeu, koji je došao u pratnji ličnog lekara Dina Altmana, vid u levom oku u potpunosti vratio", kaže se u saopšenju Ferarija posle pregleda kojima je Brazilac bio podvrgnut u Parizu, a kojima su prisustvovali i predstavnici Svetske automobilske federacije.

Masa će bolid Ferarija testirati na privatnoj stazi italijanske ekipe "Fjorano", a potom će otputovati u Brazil, gde će prisustvovati pretposlednjoj trci ovogodišnjeg šampionata Formule 1 na stazi "Interlagos".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: