Pripreme za ZOI 2014. teku po planu

Organizatori zimskih Olimpijskih Igara u Sočiju 2014. godine saopštili su da se pripreme za to takmičenje odvijaju prema ranije utvrđenom rasporedu i planu.

Izvor: B92, Beta

Sreda, 07.10.2009.

11:50

Default images

Zamenik ruskog premijera Dmitrij Kozak u razgovoru sa zvaničnicima Međunarodnog olimpijskog komiteta u Kopenhagenu rekao je da će već za godinu dana Soči moći da organizuje takmičenje u skijanju. Predsednik organizacionog komiteta ZOI u Sočiju Dmitrij Černišenko dodao je da je izgradnja svih potrebnih objekata počela ranije ove godine.

Prema Černišenkovim rečima, 70 odsto tih objekata biće testirano 2012. i 2013. godine, kada će biti organizovana takmičenja u raznim disciplinama.

Predsednik organizacionog komiteta ZOI dodao je da je budžet za organizaciju tog takmičenja ostao nepromenjen i iznosi 6,6 milijardi dolara.

Budžet MOK-a uvećan za 455 miliona dolara

Međunarodni olimpijski komitet saopštio je da je uvećao budžet bez obzira na svetsku ekonomsku krizu.

Predsednik MOK-a Žak Rog izjavio je da je budžet uvećan za 455 miliona dolara od avgusta prošle godine.

Rog je pored ostalog istakao i da će MOK sarađivati sa Interpolom kako bi sprečio nedozvoljeno klađenje i nameštanje rezultata.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: