Studenti poraženi u ragbiju 13

Univerzitetska reprezentacija Srbije u ragbiju 13 poražena je od odgovarajuće selekcije australijske države Novi Južni Vels rezultatom 38:1 (10:0).

Izvor: B92

Utorak, 06.10.2009.

15:49

Default images

Utakmica je odigrana u nedelju na Adi Ciganliji pred oko 400 gledalaca. Uprkos odličnoj igri u prvom poluvremenu, naši studenti na odmor su otišli sa zaostatkom od 10 poena. Eseji su primljeni na početku i u poslednjem napadu prvog dela igre.

Veoma borbena igra srpskog tima uticala je na veliki broj grešaka gostiju. Međutim, čvrsta odbrana iskusnijih Australijanaca onemogućila je studente iz Srbije da poentiraju.

U nastavku dolazi do pada u igri naše selekcije, tako da sve raspoloženiji akademci iz Sidneja postižu nekoliko lakih eseja. U pojedinim trenucima, reprezentacija srpskih studenata imala je priliku da dođe do poena, ali su ih što solidan protivnik, što sopstvene greške u presudnim momentima udaljile od radosti. Na kraju je, ipak, zasluženo i naš tim došao do poena. Ivan Šušnjara je drop golom, u poslednjim sekundama meča, osujetio namere ekipe sa najmanjeg kontinenta da pobedi bez primljenog poena .

Treba istaći da se u domaćem sastavu nisu pojavili igrači-studenti koji su istog dana igrali finale Kupa Srbije u ragbiju 13 za svoje ekipe, Dorćol i Podbaru. Za studentsku selekciju Novog Južnog Velsa poene su postigli: Baraki 12 poena (2 eseja i 2 gola), Vilson 8 poena (2 eseja), Sautam 4 poena (2 gola), Dajn 4 poena (1 esej), Daud 4 poena (1 esej), Kalen 4 poena (1 esej), Hana 2 poena (1 gol).

Za igrače utakmice proglašeni su Berni Zakulski (NJV) i Igor Planojević (Srbija).

Studentska reprezentacija Novog Južnog Velsa u ragbiju 13 je prva ekipa bilo kog koda ragbija sa južne hemisfere, koja je došla u Srbiju. Oni će na turneji će biti do 11.oktobra, a u sredu, 7.oktobra, odigraće svoj drugi meč u našoj zemlji protiv 'B' reprezentacije Srbije. Utakmica počinje u 16 časova i igra se, takođe, na Adi Ciganliji.

Srbija (studenti): Planojević; Vučković, Božović, Nastasić, Bošković; Jankuloski, Šušnjara; Tošić, Miletić, Živković; Žoržević, Štrbac; Bursać. Igrali su još: Vesić, Milenković, Antić, Petraković i Ćurčić.

Novi Južni Vels (studenti): Dajn; Ngujen, Sautam, Douv, Baraki; Gardiner, Ma.Gavan; Zakulski, MekJuan, Daud; Kempbel, O'Konor; Kalen. Igrali su još: Me.Gavan, Hana, MekKorn i Vilson.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Podeli: