Lisac: "NLB treća liga u Evropi"

Generalni direktor košarkaške Jadranske lige Roman Lisac ocenio je da je NLB liga trenutno treća po jačini u Evropi.

Izvor: B92

Utorak, 06.10.2009.

15:33

Default images

"Po jačini smo treća košarkaška liga u Evropi. Jače takmičenje imaju samo Španci i Italijani", rekao je Lisac za ljubljanski ’Dnevnik’. Slovenački list je potom ocenio šanse pojedinih klubova za osvajanje Jadranske lige. "Partizan je oslabljen, Cibona zadužena, dok je Union Olimpija puna očekivanja", navodi list.

Trener Partizana Duško Vujošević rekao je da njegova ekipa nije favorit za osvajanje ovog regionalnog takmičenja.

"Nismo više favoriti , ali to ne znači da se nećemo boriti za plasman u samom vrhu", izjavio je trener osmostrukog uzastopnog šampiona Srbije.

Trener Union Olimpije Jure Zdovc istakao je da je glavni cilj njegove ekipe plasman na završni turnir Jadranske lige i dodao da klub na raspolaganju ima konkurentan kadar. On je, takođe, zamolio za malo strpljenja, pošto se svi igrači još nisu potpuno uklopili u tim. Zdovc je naglasio da njegovu ekipu u novoj sezoni očekuje težak raspored, ali da će od prvog meča svi pružiti maksimum.

On je takođe priznao da neko vreme neće znati kako da iz svakog pojedinca izvuče najviše, jer je to proces koji traži određeno vreme.

"Male su pauze između utakmica i mi ćemo u svakom meču igrati na pobedu. Momci su motivisani, što je i bio prvi uslov za njihov dolazak u Olimpiju", rekao je Zdovc.

Ovogodišnja sezona NLB lige će biti poslednja u kojoj će se takmičiti 14 ekipa, jer će od sledeće godine u ovom regionalnom takmičenju nastupati 12 timova.

Nova sezona u Jadranskoj ligi počinje narednog vikenda i u njoj učestvuje pet ekipa iz Srbije: branilac titule Partizan, Crvena zvezda, Hemofarm, FMP Železnik i Radnički Svislajon. Partizan neće igrati u prvom kolu protiv FMP Železnika, pošto je taj meč odložen, jer se 'crno-beli' nalaze na turneji po SAD. Crvena zvezda u subotu od 21:00 časova igra u Podgorici protiv Budućnosti, a Hemofarm na domaćem terenu terenu, od 18 sati, igra protiv Radničkog iz Kragujevca.

Parovi prvog kola:
Petak 20:00

Bosna - Zagreb
Subota 16:00
Zadar - Olimpija
18:00
Helios - Cedevita
Hemofarm - Radnički
20:00
Partizan - FMP
Cibona - Široki
21:00
Budućnost - Zvezda

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

45 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: