JJ izgubila dobijeno u Pekingu

Jelena Janković izgubila je dobijen meč na startu turnira u Pekingu od domaće teniserke Peng Šuai 6:4, 5:7 i 2:6.

Izvor: B92

Utorak, 06.10.2009.

12:35

Default images

Jankovićeva je imala priliku da na sopstveni servis reši meč u drugom setu, ali je posustala i prepustila pobedu svojoj protivnici posle sat i 57 minuta igre. Srpska teniserka je i pored povrede zgloba, zbog koga je morala da preda finale Tokija, igrala dobro sve do finiša drugog seta.

Jankovićeva je pri rezultatu 5:3 u drugom setu propustila veliku priliku da na sopstveni servis obezbedi plasman u 3.kolo.

Međutim, tada je došlo do velike promene na terenu, srpska teniserka je uz velike bolove zbog povrede zgloba nastavila meč, ali je posle novog brejka i 1:1 u setovima, bilo prilično izvesno da će Peng biti pobednik ovog duela.

Nakon prvog, vrlo teškog gema trećeg seta u kome je sprečila brejk, Jelena Janković nije više mogla da parira Kineskinji, koja je svojevremeno bila i najbolja igračica najmnogoljudnije zemlje sveta.

Jelena Janković je tokom oktobra 2008. osvojila turnir u Moskvi, ti bodova se zbog promene kalendara "brišu" srpskoj igračici ,tako da rano ispadanje u Pekingu znači i gubitak velikog broj bodova. Ostaje i pitanje da li će uspeti da se oporavi od povrede zgloba desne ruke, a od učinka Vere Zvonareve i Flavije Penete zavisi i da li će srpska teniserka obezbediti mesto u Dohi na završnom turniru sezone koji se igra krajem oktobra.

Za razliku od Dohe, Jelenu ne očekuje osetniji pad na svetskoj rang-listi, s obzirom na to da može da je pretekne samo Beloruskinja Viktorija Azarenka koja je u utorak takodje izgubila od Marije Šarapove 6:3,6:7 (5:7), 7:5. Ruskinja je naredna protivnica Peng.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

86 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: