Stamenković: "U dobroj sam formi"

Golman Crvene zvezde Saša Stamenković zadovoljan je igrama u poslednje vreme, a 'crvemo-beli' su protiv OFK Beograda primili gol posle 373 minuta igre.

Izvor: B92, zvanièni sajt

Ponedeljak, 05.10.2009.

22:03

Default images

"Branim dobro, činjenica je, i to činim u kontinuitetu što je najteža stvar kod golmana. Imam veliku podršku u treneru golmana Maksimoviću, treneru Petroviću i svim saigračima. Njihove pohvale mi i najviše znače jer su prema meni uvek bili iskreni. Meni je najvažnije da ekipa pobeđuje. Branim ono što može da se brani i nadam se da će moja dobra forma potrajati".

"Kriza je normalna i do nje će doći i na nivou golmana, ali i cele ekipe. Ipak, velike ekipe iz krize izlaze bezbolno", dodao je Stamenković za zvanični veb-sajt kluba.

Rođeni Leskovčanin nada se da bi u perspektivi mogao da se nađe na spisku reprezentacije.

"Lično se nisam nadao pozivu, ali drugi su mi govorili da bi to moglo da se desi s obzirom na formu. Nije se dogodilo i idemo dalje. Dan kad ću obući reprezentativnu trenerku ili dres sanjam jer za mene je to svetinja, ali ne smem da se opterećujem jer odluku ne donosim ja. Nadam se samo da ću dovoljno dugo zadržati dobru formu, pa da zaslužim poziv"

Stamenković kaže da dobre igre nisu uzrokovale atmosferu među igračima.

"Prošlo je tek sedam kola šampionata i dobro smo startovali. Nema razloga da se menjamo jer smo zalaganjem, borbenošću i poštovanjem rivala došli do dobrog starta. Tako ćemo nastaviti i dalje. Nećemo pretiti, niti se ikoga plašiti".

Vilotić: "Navijači nas motivišu"

Štoper Crvene zvezde Milan Vilotić, slično kao i Stamenković, stavlja učinak ekipe ispred pojedinačnog.

"Meni je najvažnije da sam se brzo uklopio i da ekipa igra dobro i pobeđuje. Lični učinak je moguće izmeriti samo kroz rezultate ekipe i zato i moje igre deluju bolje. Prostora za napredak ima mnogo i on će sigurno doći jer ne zaboravite da se čitava ekipa još upoznaje i uigrava".

Bivši fudbaler Čukaričkog smatra da će pauza zbog utakmica reprezentacije dobro doći 'crveno-belima'.

"Treninzi uvek dobro dođu jer možemo da ispravimo nedostatke. Posle pauze čeka nas gostovanje u Požarevcu i to će svakako biti veliki ispit za nas. Svaki rival je za veliko poštovanje i takva filozofija nas je i dovela do dobrog starta u šampionatu. Zato je nećemo menjati i od igrača nikada nećete čuti pretnje bilo kome", rekao je Vilotić i istakao udeo publike u dobrim igrama:

"Kad vidimo 12 hiljada ljudi na tribinama protiv OFK Beograda zaista ne možemo da ne budemo maksimalno borbeni i požrtvovani. Ljubav prema klubu je i nama, igračima, osnovna pokretačka energija".

Crvena zvezda posle sedam kola Jelen Superlige Srbije vodi na tabeli sa 19 bodova, četiri više od drugoplasiranog Partizana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: