Puljić ubijen iz vatrenog oružja!

Vedran Puljić koji je stradao u Širokom Brijegu ubijen je hicem iz vatrenog oružja, a ne tupim predmetom kako je tvrđeno iz MUP-a Zapadnohercegovačkog kantona.

Izvor: B92, sportsport.ba

Ponedeljak, 05.10.2009.

17:58

Default images

Patolog Hamza Žujo potvrdio je za agenciju Fena da je obdukcijom pronađen metak u predelu glave. Prema nezvaničnim informacijama uhapšeno je nekoliko osoba osumnjičenih da su pucali, a navodno je Oliver Knezović priznao da je nasumično ispalio hitac koji je pogodio Puljića. Neki mediji javljaju da Knezović nije policajac.

Životno je ugrožen još jedan navijač Sarajeva (A. Hadžić) od zadobijene prostrelne rane. On je operisan u Univerzitetskoj kliničkoj bolnici u Mostaru i zasad je njegovo stanje stabilno. Pored njih dvojice povređena je još 31 osoba (16 policajaca i 15 navijača).

Kapiten Sarajeva Muhamed Alaim izjavio je da je policija tukla navijače među kojima je bilo i devojaka.

„Svi me pitaju ko je započeo nerede? Zar je to u ovom trenutku bitno? Jedan mladi život je ugašen. Ja sam svedok onog što se dešavalo na ulicama Širokog. Prilokom našeg zagrijavanja čuli su se pucnjevi, ne jedan, nego rafali. Odmah sam istrčao na ulicu pored stadionu i doživeo šok. Naši navijači ležali su povređeni na ulici. Jedan navijač pored mene pao je kao pokošen, ne znam ni sam da li je pogođen metkom ili nečim drugim. Prišao sam mu, okrenuo ga i doživeo šok. Krv je šikljala na sve strane. Uspeo sam skinuti majicu i staviti je na njegovu ranu. Verujte mi da još uvek ne mogu da dođem sebi. Deca našeg grada napadnuta su, na njih je pucano iz vatrenog oružja i sada kada vidim izveštaje MUP-a dođe mi da plačem“, rekao je Alaim .

„Bole me laži koje se pojavljuju u medijima. Kako bi se opravdalo ubistvo pojedinci se služe lažima. Samo u filmovima se može videti da neko pokušava oteti pištolj policajcu, a to je priča koja kruži kako bi se opravdao ovaj zločin. Ponavljam, svedok sam dešavanja i šokiran sam sa onim što sam video. Pa tukli su devojčice od 16 godina. O čemu više da pričamo. Mi smo uz naše navijače, danas (ponedeljak) u 12 zajedno sa njima ćemo na proteste, revanš susret Kupa nećemo igrati, a sam sebi postavljam pitanje da li uopšte treba igrati prvenstvo. Ali još uvek na isto nemam odgovor“, izjavio je kapiten bordo kluba sa Koševa.

Prema još uvek nezvaničnim informacijama u ponedeljak je uhapšeno nekoliko osoba osumnjičenih da su pucali, a navodno je jedan policijac priznao da je tokom sukoba ispalio hitac koji je pogodio u vrat Vedrana Puljića, nakon čega je ovaj navijač i preminuo. Policajac Oliver Knezović je uhapšen i biće ispitan, a pretpostavlja se da je upravo on pucao u Vedrana Puljića.

Protesti po bosanskohercegovačkim gradovima

sportsport.ba
Nekoliko stotina Zeničana, većinom ’Robijaša’, navijača Čelika, protesnom šetnjom u ponedeljak je izrazilo protest zbog ubistva Puljića.

Zeničani su mirnom šetnjom od Turske česme na Kamberovića polju do zgrade Lamele u Zenici izrazili protest zbog tragedije koja se u nedelju desila u Širokom.

"Okupili smo se zbog tragičnog dešavanja u nedelju u Širokom Brijegu gde je smrtno stradao navijač Sarajeva Vedran Puljić i izašli smo da mu odamo počast i njemu i svim nastradalima u tom gradu. Odlučili smo da zajedno sa kolegama iz Mostara, Tuzle i Sarajeva pridružimo ovim protestima i tražimo da se pronađu počinioci ovog događaja, da se suspenduju i uklone svi odgovorni, počev od navijača, ali i policije koja nije odradila profesionalno svoj deo posla“, izjavio je Šaban Aganović, vođa Robijaša.

Saopštenje povodom tragičnih događaja u Širokom Brijegu izdao je i FK Željezničar, inače veliki gradski rival Sarajeva.

"Najoštrije osuđujemo svaki pokušaj politizovanja nemilih događanja, svaku eventualnu političku kvalifikaciju ove duboke tragedije, koja je, pre svega, odraz nesređenih prilika u društvu, golemih kulturoloških, ali zasigurno i civilizacijskih razlika, kojima su bosanskohercegovačko društvo i bosanskohercegovačka država opterećeni", stoji u saopštenju Predseništva FK Željezničar.

Predsedništvo Željezničara poziva Fudbalski/Nogometn savez BiH da hitno preduzme mere protiv dalje ekskalacije sportskog i ostalog ruiniranja najkvalitetnijeg fudbalskog takmičenja u državi, da se zaštiti regularnost, a ponajprije da se štite ljudski životi, kao jedina ozbiljna vrednost u Bosni i Hercegovim.

"Podržavamo sve konkretne mere na zaštiti digniteta fudbalske igre, a posebno na zaštiti ljudskih života protagonista, dakle igrača, trenera, ali i navijača u našem fudbalu", stoji u saopštenju Predseništva FK Željezničar.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

42 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: