"Orlovi" počeli pripreme za Rumune

Fudbalski reprezentativci Srbije okupili su se u u SC "Kovilovo", gde će se pripremati za utakmice poslednja dva kola kvalifikacija za Svetsko prvenstvo.

Izvor: B92

Ponedeljak, 05.10.2009.

15:02

Default images

Srbija će u subotu, 10. oktobra, u Beogradu igrati protiv Rumunije, a četiri dana kasnije gostovaće u Litvaniji. Za osvajanje prvog mesta u grupi i direktan plasman na Mondijal našoj selekciji su potrebna tri boda. Prema rečima selektora nacionalnog tima Radomira Antića, u toku dana očekuje se dolazak svih fudbalera, a prvi trening zakazan je za 18 časova.

Među pozvanim igračima nalazi se i mladi reprezentativac Ivan Obradović, koji je na pripreme došao povređen, ali veruje da će za par dana biti potpuno spreman i da će moći da zauzme mesto pored leve aut linije.

"Optimista sam uoči predstojeće utakmice, jer smo Rumuniju pobedili i u gostima. Verujem u snagu i iskustvo koje poseduju naši internacionalci", rekao je na današnjoj konferenciji za novinare Ivan Obradović.

Centarhalf Aleksandar Luković, koji u poslednjih nekoliko utakmica igra u štoperskom tandemu sa Nemanjom Vidićem, veruje da će naša reprezentacija osvojiti tri boda protiv Rumunije i uoči poslednjeg kola obezbediti prvo mesto u grupi.

"Željno očekujemo naredne dve utakmice, ali se nadam da ćemo već u subotu overiti vize za Južnu Afriku", rekao je Luković.

Luković smatra da će Rumunija u Beograd doputovati bez velikog opterećenja sa novim mladim i ambicioznim selektorom i da će zbog toga našoj reprezentaciji biti veoma teško da osvoji bodove.

"Verujem da ćemo uz naše proslavljene i iskusne internacionalce, koji su mnogo puta igrali važne utakmice, pred prepunim tribinama znati da iznesemo teret tog važnog meča. Nećemo smeti da srljamo i moraćemo da budemo izuzetno staloženi, jer ćemo samo tako moći da savladamo Rumuniju", rekao je Luković.

Nekadašnji igrač Crvene zvezde podsetio je da je u karijeri već bio u sličnoj situaciji, kada je pre četiri godine naša reprezentacija minimalnim rezulatom pobedila Bosnu i Hercegovinu u Beogradu i otišla na Svetsko prvenstvo u Nemačkoj.

Srbija je dva kola pre kraja takmičenja prva na tabeli grupe 7 evropske zone kvalifikacija sa četiri boda više od drugoplasirane Franuske, jedine selekcije koja ima teoretske šanse da stigne "Orlove". Rumunija je tek peta sa deset bodova zaostatka u odnosu na Srbiju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

54 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

19 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: