Kazanova: Žao mi je plasmana u LE

Trener Tuluza Alan Kazanova izjavio je da mu je zbog svega što se desilo njegovoj ekipi u poslednjih mesec dana žao što su se plasirali u Ligu Evrope.

Izvor: B92

Ponedeljak, 05.10.2009.

14:41

Default images

Kazanova je rekao da Tuluz preživljava teške trenutke zbog smrti navijača Brisa Tatona, koji je ubijen u Beogradu, pre utakmice koju je njegov tim igrao sa Partizanom, i pohvalio je navijače jer su na utakmici protiv Lorijena odali počast svom tragično nastradalom drugu.

Da sam mogao da sprečim tu tragediju izabrao bih da se uopšte ne plasiramo u Ligu Evrope. Tužan sam zbog porodice Brisa Tatona, svih naših navijača i kluba“, rekao je Kazanova posle utakmice Tuluza i Lorijena.

Oko 25.000 navijača na stadionu Tuluza u subotu je odalo počast Tatonu, i napravili su koreografiju kada su preko cele tribine razvili zastavice sa imenom poginulog navijača. Uprava francuskog kluba odlučila je da ne naplaćuje utakmice na utakmici sa Lorijenom, a na njoj su prisustvovali i roditelji Brisa Tatona i ministarka sporta Francuske Rama Jad, koja je rekla da se nada da će počinioci zločina biti kažnjeni.
Beta
Dan za pravdu će doći i nadam se da tada počinioci neće proći nekažnjeno“, rekla je Rama Jad.

Počast Tatonu odata je i na utakmici Olimpika iz Marseja u Monaka, a nekoliko puta u toku meča je na velikom ekranu na stadionu prikazana slika Tatona sa ispisanom godinom rođenja i smrti. Na utakmicama između Sent Etjena i Bordoa i Pari Sen Žermena i Nansija minutom ćutanja i transparentima navijači su takođe podsetili su na smrt navijača Tuluza.

Bris Taton preminuo je 29. septembra u Beogradu, nakon što su ga 17. septembra u centru Beograda pretukli huligani uoči utakmice između Partizana i Tuluza u prvom kolu Grupe J Lige Evrope.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

62 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

22 h

Podeli: