Idovu najbolji atletičar Evrope

Britanac Filips Idovu, svetski šampion u troskoku, proglašen je za najboljeg atletičara Evrope, a u konkurekcniji žena izabrana je Marta Dominges.

Izvor: B92

Nedelja, 04.10.2009.

22:12

Default images

Španjolka je svetska prvakinja u disciplini 3000m stiplčejs. Drugo mesto kod muškaraca zauzeo je norveški bacač koplja Andreas Terkildsen, a ruski skakač uvis Jaroslav Ribarikov bio je treći. Hrvatska skačica uvis Blanka Vlašić bila je druga kod žena, a treće mesto pripalo je Jeleni Isinbajevoj. U anketi su učestvovovali stručnjaci, navijači, novinari i atletski savezi.

Filips Idovu ima 30 godina, a u finalu SP u Berlinu pobedio je Nelsona Evoru. Idovu je skočio 17,73m, što je bilo za 18 centimetara dalje od Evore. Pre svetskog zlata, Idovu je osvojio srebro na Olimpijadi u Pekingu, zlato i srebno na Igrama Komonvelta kao i zlata na Evropskom i Svetskom šampionatu u dvorani (2007. i 2008.).

Marta Dominges u novembru puni 34 godine, a na SP u Berlinu stazu je istrčala za 9:07.32, čime je postavila novi rekord svetskih prvenstava.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: