Nadal: "Neću da menjam stil igre"

Drugi teniser sveta Rafael Nadal ne želi da menja svoj na snazi zasnovan stil igre uprkos povredama koje su ga ophrvale ove godine.

Izvor: B92, AFP

Nedelja, 04.10.2009.

21:57

Default images

„Jednostavno, agresivnost moj način igre i mislim da stil ne može niko da bira. Voleo bih da serviram kao Karlović ili da igram voleje kao Federer, ali moja igra je drugačija i zadovoljan sam njome. Imam veoma dobru karijeru do sada i ako budem mogao da igram još jednu godinu, igraću još jednu. Ako budem mogao deset, onda deset godina“, izjavio je Nadal.

„Počeo sam profesionalno da se bavim tenisom sa 16 godina. To verovatno nije najbolje vreme jer telo još nije u potpunosti formiramo. Već imam sedam sezona iza sebe, što je prilično duga karijera“, dodao je Majorčanin.

Problemi sa kolenom primorali su Nadala da odustane od odbrane titule na Vimbldonu, a imali su i veliki udeo u porazu od Robina Soderlinga na Rolan Garosu. Posle oporavka od toga, usledila je povreda trbušnih mišića zbog koje Nadal nije igrao od US opena.

„Ova godina nije baš srećna za mene i zadovoljan sam što sam drugi na svetu. Želim da završim sezonu najbolje što mogu i da budem spreman za finale Dejvis kupa“.

Nadal će učestvovati na turniru u Pekingu od ponedeljka, a rival u prvoj rundi mu je Markos Bagdatis.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: