PAO dobio CSKA, Peković 22 poena

Košarkaši Panatinaikosa osvojili su Kup Aleksandra Gomeljskog, pošto su pobedili CSKA rezultatom 78:72.

Izvor: B92, zvanièni sajt

Nedelja, 04.10.2009.

21:04

Default images

Srpski reprezentativac Milenko Tepić proveo je na terenu 25 minuta, ali je ubacio samo jedan poen (0-4 iz igre, 1 ast). Nikola Peković je brilijirao sa 22 poena i 5 skokova, a Vasilis Spanulis je dao 17. Najefikasniji kod Moskovljana bio je Tradžan Lengon sa 17 poena, dok je naš Ivan Radenović za deset minuta imao 8 poena (3-3 za dva) i 3 skoka.

Panatinaikos je ključnu prednost stvorio u trećem periodu, kada su dominacijom u reketu došli do pet poena viška. Rusi su se borili i smanjili zaostatak na pet poena, ali nisu uspeli da preokrenu rezultat.

Trener CSKA Jevgenij Pašutin bio je zadovoljan turnirom.

"Bio je ovo važan turnir sa dobrim protivnicima (PAO i Lijetuvos Ritas), vrlo je bitno što smo igrali sa Panatinaikosom. Imamo problema sa povredama, ali mladi igrači su dobili priliku. Moramo da popravimo odbranu, ali još ima vremena. Nedostaje nam i itimska igra – Šiškauskas se tek oporavio od povrede, Radenović je došao pre dva dana, pa im na tajm-autima crtam akcije".

Trener Panatinaikosa Željko Obradović kaže da je meč bio vrlo kvalitetan.

"S obzirom da je u pitanju pripremni period, meč je bio na vrlo visokom nivou, kao da je zvanični meč. Znam da CSKA nedostaju Smodiš, Kaun i Hrijapa i mislim da sa njima mogu mnogo da postignu. Ipak, i nama nisu igrali trojica bitnih igrača, ali u svakom slučaju čestitam svojim momcima na dobroj igri".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: