Leb na vrhu posle drugog dana

Aktuelni svetski šampion Sebastijan Leb nalazi se na korak do pobede na Reliju Španije, pretposlednjeg u ovogodišnjem Svetskom reli šampionatu (WRC).

Izvor: B92

Subota, 03.10.2009.

17:19

Default images

Pred poslednji dan 11. relija u sezoni, kada će na programu biti šest specijalnih ispita, Leb ima prednost od jedne i po sekunde u odnosu na klupskog kolegu iz Sitroena Danija Sordoa, a posle prolaska kroz cilj francuska kompanija je objavila da će njih dvojica činiti tandem ekipe i naredne godine. Na trećem mestu nalazi se vodeći u šampionatu Miko Hirvonen u Fordu.

Tokom drugog dana u Španiji voženo je šest specijala, od kojih je Leb bio najbrži na dva, a na isto toliko je najbolje vreme imao vozač Sitroenovog junior tima Sebastijan Ožije, dok su na po jednom bili najbrži Sordo i Ožijeov klupski kolega na Pirinejskom poluostrvu dvostruki svetski šampion Peter Solberg.
©Citroen Racing
Leb i Sordo su se tokom svih šest ispita smenjivali u vođstvu, ali je Španac u poslednjem sektoru poslednjeg specijala dana taktički usporio da bi propustio Leba, koji će, ako njih dvojica ostanu na tim mestima do kraja u Španiji, uspeti da smanji prednost Hirvonena u šampionatu, dok će Sitroen obezbediti titulu u konkurenciji konstruktora pred poslednji reli sezone, koji se vozi u Velsu. Dvojcu francuske ekipe možda je sreću doneo dvostruki pobednik "Tur D'Fransa" Alberto Kontador, koji je specijalni gost Sitroena u Španiji.

Iza prve trojice na četvrtom mestu je Solberg, ispred Ožijea, drugog vozača Forda Jari-Matija Latvale, Metjua Vilsona u Stobart Fordu i vozača Mančiz Forda Federika Viljagre.

Reli Španije se završava u nedelju, kada je na programu šest specijalnih ispita.

Rezultati posle drugog dana Relija Španije:
1. Sebastijan Leb (Francuska) Sitroen 2:24:01.3
2. Dani Sordo (Španija) Sitroen + 0:01.5
3. Miko Hirvonen (Finska) Ford + 0:48.5
4. Peter Solberg (Norveška) Sitroen junior tim + 1:10.9
5. Sebastijan Ožije (Francuska) Sitroen junior tim + 1:30.9
6. Jari-Mati Latvala (Finska) Ford + 2:31.7
7. Metju Vilson (Velika Britanija) Stobart Ford + 5:52.6
8. Federiko Viljagra (Argentina) Mančiz Ford + 6:43.0

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: