Šalke siguran protiv Ajntrahta

Fudbaleri Šalkea pobedili su Ajntraht 2:0 (0:0) u Gelzenkirhenu u prvom meču osmog kola Bundeslige.

Izvor: B92

Petak, 02.10.2009.

22:33

Default images

Iskusni Džerald Asamoa doneo je prednost Šalkeo u 66. minutu kada je ramenom savladao Cimermana. Bivši reprezentativac Nemačke je postigao još jedan pogodak ali neregularan jer je rukom ubacio loptu u mrežu. Pobedu je potvrdio Džeferson Farfan golom iz penala u poslednjem minutu regularnog dela meča.

U prvom poluvremenu nije bilo previše šansi, ali su domaći u drugom delu iskoristili sve slabosti protivničke odbrane i loš dan Cimermana koji je u igru ušao na poluvremenu umesto do tada standardnog golmana Nikolova.

U 66. minutu Šmic je sjajno ubacio loptu iz slobodnog udarca koji je bio skoro na sredine terena, a Asamoa bio najbrži i postigao gol posle samo dest minuta provedenih na terenu.

Pet minuta pre kraja meča minutu Ajntraht je ostao bez jednog igrača na terenu jer je Švegler dobio drugi žuti karton posle starta nad Rafinjom.

Najzaslužniji za penal u 90. minutu bio je strelac prvog gola, Asamoa koji je izašao sam ispred golmana koji ga je srušio i odlučio utakmicu.

Šalke se ovom pobedom probio na drugo mesto na tabeli sa 16 bodova, jednim manje od lidera iz Leverkuzena i Hamburga. Ajntraht je ostao na deset osvojenih bodova.

Preostale utakmice osmog kola Bundeslige igraju se u subotu i nedelju. Prvog dana vikenda Bajern Minhen dočekuje Keln, lider Bajer igra protiv Nirnberga, dok Hofenhajm koji je u sjajnom seriji gostuje Majncu. Derbi kola igra se u nedelju kada u Štutgartu gostuje Verder Bremen.

Subota:
Bajern Minhen – Keln 15.30h
Majnc – Hofenhajm
Bajer Leverkuzen – Nirnberg
Bohum – Volfzburg
Hanover 96 – Frajburg
Menhengladbah – Dortmund
18.30h

Nedelja:
Štutgart – Verder Bremen 15.30h
Herta – Hamburg 17.30h

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: