Sordo u vođstvu posle prvog dana

Vozač Sitroena Dani Sordo nalazi se u vođstvu posle prvog dana Relija Španije, pretposlednjeg u ovogodišnjem Svetskom reli šampionatu (WRC).

Izvor: B92

Petak, 02.10.2009.

21:14

Default images

Na četiri od šest voženih specijalnih ispita Sordo je bio najbrži, a da dan protekne u potpunoj dominaciji Sitroena pobrinuo se aktuelni šampion Sebastijan Leb koji je imao najbolje vreme na preostala dva.

Pred drugi dan Relija u domovini Španac ima prednost nešto veću od jedne i po sekunde u odnosu na klupskog kolegu, dok treće mesto zauzima vodeći u generalnom plasmanu Miko Hirvonen u Fordu.

Od starta Relija Španije vozači Sitroena su preuzeli potpunu kontrolu i njihova prednost nijednog trenutka nije dolazila u pitanje, samo je ostalo da se vidi koji će redosled biti iza njih dvojice.

Na četvrtom mestu se nalazi bivši šampion Peter Solberg, koji u Španiji prvi put vozi kao član Sitroenovog junior tima, ispred klupskog kolege Sebastijana Ožijea, vozača Forda Jari-Matija Latvale i još jednog vozača francuske ekipe Jevgenija Novikova, dok Metju Vilson u Stobart Fordu zauzima poslednje mesto koje donosi bodove.

Drugog dana Relija Španije na programu je šest specijalnih ispita, dok se pretposlednje takmičenje u ovoj sezoni završava u nedelju, kada će se voziti takođe šest specijala.

Rezultati posle prvog dana Relija Španije:
1. Dani Sordo (Španija) Sitroen 1:10:45.3
2. Sebastijan Leb (Francuska) Sitroen + 0:01.6
3. Miko Hirvonen (Finska) Ford + 0:34.2
4. Peter Solberg (Norveška) Sitroen junior tim + 0:59.7
5. Sebastijan Ožije (Francuska) Sitroen junior tim + 1:22.9
6. Jari-Mati Latvala (Finska) Ford + 1:36.7
7. Jevgenij Novikov (Rusija) Sitroen junior tim + 3:11.0
8. Metju Vilson (Velika Britanija) Stobart Ford + 3:28.8

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: