NLB: Još osam dana Ciboni za dugove

Košarkaški klub Cibona nalazi se u velikim finansijskim problemima, a direktor NLB lige Josip Bilić dao je rok 'Cibosima' do 10. oktobra da izmire dugovanja.

Izvor: B92, Jutarnji list

Petak, 02.10.2009.

21:00

Default images

Uprkos neisplaćenim platama i premijama, košarkaši ne žele da štrajkuju. "Za sada to ne dolazi u obzir. Dugovi prema nama jesu veliki, ali netreniranjem ništa nećemo postići. Sezona je pred vratima. Prihvatili bismo bilo koje rešenje, bilo kakve garnacije plaćanja, bilo kakvu dinamiku plaćanja, samo neka se stvari pokrenu s mrtve tačke", kaže Marin Rozić.

Osim dugovanja igračima za prošlu sezonu, Cibona duguje plate i košarkašima koji su došli tokom leta – Grejvsu, Gordonu, Bogdanoviću, Bagariću i Tomasu. Ukoliko im se ne uplati novac, oni neće imati prvao nastupa u prvom kolu protiv Širokog.

"Svuda u državi je teška situacija, svuda u našem sportu je teška situacija, pa je teška i kod nas, to nam je jasno. Ali, stvarno predugo čekamo da se nešto dogodi", kaže Rozić za "Jutarnji list".

Kako dalje navodi taj hrvatski dnevnik, veći problem od dugova jeste to što igrači nemaju kome da se obrate, poštpo predsednik Jelušić nije izašao pred košarkaše otkad su se okupili na pripremama za novu sezonu.

"Obećava nam se saniranje stanja već nekoliko meseci, stalno su nam poručivali iz uprave kluba da izdržimo i bar izvučemo prošlu sezonu. Evo, izdržali smo i odlično izvukli prošlu sezonu, čak smo igrali i finale NLB lige, ali ništa se nije promenilo. Ove godine su nam takođe rekli da odradimo pripreme i da ćemo nakon toga biti isplaćeni, ali ni to se nije dogodilo. Stvarno smo bili popustljivi. U ovakvoj situaciji nismo fokusirani na ono na šta bi trebalo", kaže Vedran Princ, kojem klub duguje pet i po plata, kao i dve premije u visini plate.

Cibona se nalazi u veoma teškoj situaciji, a vremena je sve manje. Uprava ima još osam dana da reši problem ili u suprotnom letošnja pojačanja neće moći da zaigraju. A, pitanje je i koliko je granica strpljenja 'starosedelaca'...

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: