PL: Liverpul na Stamford Bridžu

Predstojećeg vikenda na programu je osmo kolo engleske Premijer lige, a derbi se igra na Stamford Bridžu gde Čelsi dočekuje Liverpul.

Izvor: B92

Petak, 02.10.2009.

18:54

Default images

Mančester Junajted igra kod kuće sa Sanderlendom, a Siti u ponedeljak gostuje Aston Vili. Arsenal igra sa Blekburnom na Emirejtsu, dok Totenhem gostuje Boltonu. Hal Siti dočekuje Vigan, Everton igra sa Stoukom, a Vulverhempton se sastaje sa poslednjeplasiranim Portmustom. U preostala dva meča igraju Burnli – Birmingem i Vest Hem – Fulam.

Totenhem je, posle poraza od Junajteda i Čelsija, ubedljivo savladao Burnli 5:0 i u osmoj rundi gostuje Boltonu na Ribok stadionu. Džermejn Defo se oporavio od povrede, a van stroja su i dalje King, Modrić i Vudgejt. Menadžer Hari Rednap negirao je glasine da napušta 'Pevce' rekvaši da je veoma srećan na Vajt Hart Lejnu.

Menadžer Boltona Gari Megson ne može da računa na napadača Johana Elmandera.

"Totenhem je briljantno počeo sezonu i mogu da se umešaju u borbu za plasman u Ligu šampiona, iako je sve veća gužva na vrhu. Iako 'velika četvorka' (Junajted, Čelsi, Liverpul, Arsenal) sve više jača, i drugi timovi troše velike sume novca ne bi li se domogli LŠ, što ekipama poput nas čini život težim", kaže Megson.

Vulverhempton igra sa Portsmutom, koji ima sedam poraza na startu šampionata. Oporavljeni Stivi Finan mogao bi da debituje za 'Pompi', ali i dalje su povređeni Papa Buba Dijop i Hreidarson. Segundo Kastiljo zbog povrede neće igrati za 'Vukove', što bi moglo da otvori prostor Nenadu Milijašu za povratak u tim, pošto je prethodnih nekoliko utakmica bio na klupi za rezerve.
Mančester Junajted nalazi se u sjajnoj formi jer je posle poraza od Burnlija zabeležio pet uzastopnih pobeda, uključujući one nad Arsenalom, Totenhemom i gradskim rivalom Sitijem. Tim Aleksa Fergusona je u Ligi šampiona dobio Volfsburg, pa u dobrom rasploženju dočekuje meč sa Sanderlenom. Menadžer Junajteda za rivala na klupi imaće Stiva Brusa, kojeg je Ferguson trenirao devet godina.

"Stivova trenerska karijera je tačno onakva kakva bi trebalo da bude. Mučio se u klubovima u klubovima poput Kristal Palasa, Vigana i Šefild Junajteda jer nije imao mnogo novca. Ipak, odradio je fantastičan posao, baš kao i u Birmingemu, i učio je sve vreme. Sada ima potrebna finansijska sredstva i to za sada deluje dobro", izjavio je Ferguson, koji neće moći da računa na Majkla Ovena i duže odsutne Van der Sara i Rafaela. Nemanja Vidić trebalo bi da bude u startnoj postavi 'Crvenih đavola'.

Sanderlend je prošle sedmice deklasirao Vulverhempton 5:2, a brilijrao je napadački tandem Daren Bent-Kenvajn Džons. Ipak, na poslednja dva gostovanja (Burnli i Stouk) 'Crne mačke' su poražene. U tim se vraća Li Katermol, a štoper Džon Mensa ima problema sa povredom.
U nedelju se igra derbi između Čelsija i Liverpula, a prošle sezone 'Crveni' su prekinuli niz Čelsija od 86 mečeva bez poraza kod kuće. 'Plavci' su posle sedam uzastopnih trijumfa poraženi u Viganu, a tom prilikom golman Petar Čeh dobio je crveni karton pa će među stativama stajati Portugalac Ilario.

"Ilario je veoma iskusan i mislim da neće biti problema", izjavio je menadžer Čelsija Karlo Ančeloti i potom analizirao predstojeći susret:

"Pred nama je veoma važan test jer je Liverpul odličan tim, koji prethodnih godina ima dobre rezultate. Moramo da igramo bolje nego u sredu sa Apoelom (pobeda 1:0). Neće biti lako, moramo inteligentnom igrom da kontrolišemo tok meča jer je Liverpul dobro organizovan u defanzivi. Igrači su navikli da igraju ovakve mečeve".

Osim Čeha, za Čelsi neće igrati Mikel i Aleks, dok se Balak oporavio od povrede lista.
Fernando Tores je do sada dao osam golova u Premijer ligi i najveći je adut Liverpula pred gostovanje na Stamford Bridžu. Sa druge strane, Drogba je postigao šest golova i takođe je u sjajnoj formi.

"Ančeloti je sigurno zadovoljan Drogbom, baš kao i ja Toresom. Teško je reći ko je bolji, slični su igrači, ali Drogba je snažniji, dok je Tores brži. Prošle godine smo pobedili na Stamford Bridžu, biće teško to ponoviti, ali mislim da imamo pravi plan", rekao je Rafa Benites, menadžer Liverpula, koji će najverovatnije moći da računa na Havijera Maskerana.

Parovi 8. kola:
subota:
Bolton – Totenhem
Burnli – Birmingem
Hal Siti – Vigan
Vulverhempton – Portsmut
Mančester Junajted – Sanderlend
nedelja:
Arsenal – Blekburn
Everton – Stouk Siti
Vest Hem – Fulam
Čelsi – Liverpul
ponedeljak:
Aston Vila – Mančester Suti

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: