JJ: Cilj je povratak među prvih pet

Najbolja srpska teniserka Jelena Janković izjavila je posle pobede nad Kineskinjom Na Li da će pružiti maksimum kako bi osvojila trofej u Tokiju.

Izvor: B92

Petak, 02.10.2009.

16:14

Default images

"Očekujem još da eventualnim uspesima na predstojećim turnirima u Pekingu i Moskvi poboljšam plasman na svetskoj rang listi. Daću sve od sebe da ovu godinu završim sa barem tri trofeja", rekla je Jankovićeva.

Osma igračica sveta je istakla da bi to bio veoma značajan uspeh, s obzirom na brojne poteškoće koje je imala tokom ove godine, poput bolesti majke i smrti bake.

"Verujem u sebe i spremna sam da idem dalje. Cilj mi je da se vratim među prvih pet na WTA listi", poručila je 24-godišnja Srpkinja.

Osma teniserka sveta je plasman u finale turnira u Tokiju izborila savladavši Nemicu Lisicki, Ruskinju Vesninu, Francuskinju Bartoli i Kineskinju Na Li, pošto je šest prvih nosilaca eliminisano već u prvom, odnosno drugom kolu. Jakovićeva je odala priznanje upornoj Kineskinji, koja ju je prisilila na dosta trčanja, rekavši da je toj igračici sa Dalekog istoka mesto među prvih deset na svetskoj rang listi i da su je samo česte povrede sprečile da se već domogne tih visina.

Jankovićeva je izrazila i zadovoljstvo uslovima igre u Tokiju, gde tiha i pristojna publika po pravilu aplauzom bodri oba rivala.

U finalu turnira Janković će igrati protiv Ruskinje Marije Šarapove, koja je savladala Poljakinju Agnješku Radvanjsku sa 2:1 u setovima. Pobednici će pripasti 350.000 dolara, a poraženoj upola manje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

17 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: