KKCZ: Skupština 14. oktobra

Upravni odbor KK Crvene zvezde odlučio je da 14. oktobra bude održana Skupština na kojoj će biti izabrano novo rukovodstvo beogradskog kluba.

Izvor: B92, zvanièni sajt

Četvrtak, 01.10.2009.

22:29

Default images

Skupština će imati zadatak da izabere predsednika i četiri potpredsednika. Ranije je nagovešteno da bi jedno potpredsedničko mesto trebalo da pripadne proslavljenom treneru Božidaru Maljkoviću, koji bi bio zadužen za sportska pitanja. Delegati Skupštine bi, kako je saopšteno na klupskom sajtu, trebalo i da nagrade igrače Zvezde koji su ovog leta igrali u državnim selekcijama.

Upravni odbor kluba razgovarao je i o budžetu tima, novom treneru i trojici pojačanja, a prihvaćen je i poziv da Zvezda u Budimpešti bude gost reprezentacije Mađarske povodom obeleževanja 100 godina košarke u toj zemlji.

Opačić je saopštio da se pored Maljkovića, među kandidatima nalaze i ljudi iz privrede poput Slobodana Vučićevića, Bojana Raduna i Nenada Šarenca.

"Očigledno je da idemo pravim putem. Ne mislim samo u rešavanju finansijskih problema za ovu sezonu, već i na duži period. Ako uspemo, preporučićemo i drugim klubovima ovakav način organizacije, a svakako da nas očekuju i razgovori s ministarkom sporta Srbije Snežanom Samardžić-Marković", rekao je Opačić.

Prema rečima Opačića, predsednik Skupštine ostaće Zoran Drakulić, dok di delegati trebalo da dobiju priliku da saslušaju programe svih kandidata za pomenute funkcije i potom izaberu najbolje rešenje.

"Mi se i ne bismo prihvatili ovog posla da ne mislimo da možemo da rešimo sporna pitanja, uključujući i budžet, koji će, zbog svetske finansijske krize, biti manji", naveo je generalni menadžer Zvezde.

"Zato i jesmo toliko kasnili u rešavanju sportskih pitanja, jer nismo želeli da, kao što rade neki drugi klubovi, to završimo, a tek onda pričamo o tome kako i gde da pronađemo pare. U isto vreme, trudimo se da na svaki način uštedimo, ali da to ne utiče na kvalitet ekipe i to nikako ne znači da se odričemo borbe za trofeje", dodao je Opačić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: