Kuglaši Beograda u polufinalu SK

Kuglaši Beograda „Poštanske štedionice“ osvojili su treće mesto u kvalifikacijama Svetskog kupa u Budimpešti i plasirali se u polufinale.

Izvor: B92

Četvrtak, 01.10.2009.

21:25

Default images

U borbi za finale Beograđani će igrati sa šampionom Nemačke Rot vajsom. Drugi polufinalni par činiće mađarski Segedin i Fojt Sent Pelten iz Austrije, koji je plasmanom među četiri najbolja evropska kluba priredio malu senzaciju. Polufinalni mečevi na programu su u petak.

Pored toga što je izborio plasman u polufinale Svetskog kupa Beograd „Poštanska štedionica“, ovogodišnji šampion Srbije i pobednik Kupa Srbije, se plasirao i u Ligu šampiona, jer je sa Svetskog kupa prolaz imalo sedam klubova.

Srpski predstavnik u Svetskom kup za kuglašice, takođe održanom u Budimpešti, šampion subotički Pionir zauzeo je šesto mesto, ali je i on izborio učešće u Ligi šampiona. Subotičanke su prošle godine u Ligi šampiona osvojile drugo mesto

Imali smo i uspona, ali i padova u igri, da bi se na kraju sve dobro završilo“, rekao je trener ekipe Vojko Pavlović, „Oba cilja smo ostvarili, ušli smo u polufinale i obezbedili Ligu šampiona. Plasman u polufinale je veliki uspeh, jer su iza nas ostali šampioni Hrvatske Zadar, Slovenije Konstruktor i Slovačke Sport iz Podbrezove koji su poslednjih godina redovni učesnici završnog turnira Svetskog kupa“.

Igrač odluke u redovima Beograda bio je član zlatne reprezentacije Srbije sa Svetskog prvenstva u Detenhajmu Goran Ostojić koji je srušio 622 čunja, što je deseti rezultat turnira.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: