Počela izgradnja 'Kuće fudbala'

Na lokaciji u okolini Stare Pazove položen kamen temeljac za izgradnju 'Kuće fudbala', koja bi trebalo da bude završena u narednih godinu dana.

Izvor: B92

Četvrtak, 01.10.2009.

14:28

Default images

Ministarka omladine i sporta Snežana Samardžić-Marković, predsednik Fudbalskog saveza Srbije Tomislav Karadžić, predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Vlade Divac, predsednik Skupštine opštine Stara Pazova Goran Jović uz visoke predstavnike UEFA i FIFA prisustvovali su ovom izuzetnom događaju.

Na površini od 12 hektara, prema rečima predsednika FSS Tomislava Karadžića, za godinu dana treba da nikne šest travnatih terena sa rasvetom, jedan teren koji će biti pokriven veštačkom travom i mini stadion sa 3.000 mesta.

Osim toga, Karadžić je najavio da će će se izgraditi hotel sa 65 soba, zgrada za medicinsko osoblje, bazeni, teniski tereni i hala od 1.500 metara za trening i druge sportiste.

"Za izgradnju ovog sportskog objekta, u prvoj fazi, biće neophodno oko 10 miliona evra i nadam se da će biti jedan od najlepših u Evropi", rekao je Karadžić.

Ministar Samardžić-Marković je istakla da je ovo veliki dan za srpski sport, jer je fudbal od nacionalnog interesa za Srbiju i dodla da taj spot predstavlja veliki brend u svetu.

U ime Evropske fudbalske unije (UEFA) ovom činu prisustvovao je direktor Paskal Tores, a u ime Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) Eva Paskije.

"Ja sam Francuz i imam posebna osećanja zbog tragedije koja se nedavno desila. Istovremeno, ponosan sam jer takve stvari samo fudbal
može da pobedi. Voleo bih i da zaustavim zlonamerne glasine, jer protiv Partizana neće biti pokrenut nikakav disciplinski postupak
", rekao je Tores, dok je Eva Paskije dodala da je današnji dan znajčajan za fudbal u Srbiji i prenela želju predsednika FIFA Sepa Blatera da objekat u Staroj Pazovi bude otvoren za sve.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: