Belami bez kazne, navijaču 3 godine

Sud u Mančesteru kaznio je navijača Džejka Klarka trogodišnjom zabranom odlaska na utakmice, kao i novčanom globom od 250 evra.

Izvor: B92

Četvrtak, 01.10.2009.

13:49

Default images

Klark je kažnjen zato što je utrčao na teren po završetku gradskog derbija Junajted - Siti. Fudbaler Sitija, Velšanin Kreg Belami prošao je bez kazne, iako je u trenutku dok su redari odvodili Klarka sa terena, prišao navijaču Junajteda i udario ga šakom u lice. Mančester Junajted je objavio da će Klark imati doživotnu zabranu pristupa na Old Traford.

"Svestan sam gluposti koju sam napravio. Želeo sam da proslavim pobednički pogodak Mančester Junajteda", pokušao je Klark da opravda svoj postupak pred sudom.

U saopštenju povodom tog slučaja sud u Mančesteru je naglasio da je Klarkov potez mogao da ima znatno teže posledice, kao i da je mogao da izazove nemire i nerede na tribinama.

U jednom od najdramatičnijih gradskih derbija ikada odigranih, Mančester Junajted je 20. septembra na Old Trafordu pobedio Mančester Siti rezultatom 4:3, a pobedonosni gol za šampiona Engleske postigao je Majkl Oven u šestom minutu nadoknade vremena.

Mančester Junajted je, pre tog pogotka, tri puta vodio, a Siti je tri puta stizao prednost domaćina, dva puta golovima učesnika incidenta Belamija.

Za vreme pomenute utakmice na "Old Trafordu" policija je, iz različitih razloga, uhapsila ukupno 12 izgrednika, dok je još 51 navijač udaljen sa stadiona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: