Raikonen razmišlja o odlasku iz F1

Budućnost Kimija Raikonena u Formuli 1 krajnje je nesigurna, pošto Finac još uvek nije doneo odluku da li će se i naredne godine takmičiti u šampionatu.

Izvor: B92

Četvrtak, 01.10.2009.

12:37

Default images

Raikonen, koji će po završetku sezone napustiti ekipu Ferarija, saopštio je da će ostati u Formuli 1 samo ukoliko dobije zadovoljavajuću ponudu nekog drugog vrhunskog tima. Finca će naredne sezone u italijanskoj ekipi zameniti dvostruki šampion sveta Fernando Alonso.

"Možda ću nastaviti da se takmičim u Formuli 1, a možda i ne. Moj jedini cilj, ako budem vozio sledeće sezone, je da imam bolid u kojem mogu da osvojim titulu šampiona. Sve drugo ne bi imalo nikakvog smisla", istakao je Raikonen.

Raikonen je priznao da bi razmotrio eventualnu ponudu Meklarena, za koji je već vozio, a prvi čovek Mercedesa već je izjavio da bi želeo da ga ponovo vidi u svom timu. Njegovom zemljaku Heikiju Kovalainenu, ugovor sa britanskom ekipom ističe na kraju sezone.
Beta
"Ne mogu ništa loše da kažem o Meklarenu. Oduvek smo imali dobar odnos. To je jedna od opcija, ali, za sada nisam previše razmišljao o njoj", rekao je Raikonen.

Finac nije želeo da odbaci ni mogućnost da od sledeće sezone vozi u Svetskom reli šampionatu (WRC).

"I to je moguće, ali još ne znam šta će se desiti. U jednom trenutku ću morati da donesem odluku i to će se svakako desiti pre početka sledeće sezone", zaključio je Raikonen.

Svetski šampion iz 2007. godine je ove sezone trijumfovao u trci za Veliku nagradu Belgije, koja je vožena krajem avgusta, a još četiri puta se našao na pobedničkom postolju. Finac trenutno zauzima peto mesto u generalnom plasmanu sa osvojenih 40 bodova, a u karijeri je zabeležio ukupno 18 pobeda, uz 62 podijuma.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: