Pantelić: "U Briselu na pobedu"

U jednom od derbija drugog kola Lige Evrope sastaju se Anderleht i Ajaks, a TVB92 će prenositi meč sa "Konstant Van Der Štoka" u Briselu od 22.05.

Izvor: B92

Sreda, 30.09.2009.

23:25

Default images

Anderleht je u prvom meču na Maksimiru pobedio Dinamo 0:2, dok se Ajaks ispromašivao protiv Temišvara i iznenađujuće remizirao 0:0. Napadač Ajaksa Marko Pantelić za B92 kaže da utakmica u Briselu može mnogo toga da odluči, ali da crveno-beli iz Amsterdama neće srljati.

"Protiv Temišvara smo se ispromašivali na početku, i onda kako to biva, kako je meč odmicao, protivnik je dobio na snazi. Počeli su da igraju sa mnogo više samopouzdanja nego da su primili gol. Sada nas očekuje meč sa Anderlehtom koji može mnogo toga dobrog da nam donese, a sa druge stane neće nam doneti eliminaciju ako izgubimo. Naravno da verujemo u povoljan ishod po nas, da li nerešen rezultat ili pobeda".

Mečevi holandskih i belgijskih klubova su uvek malo više od obične utakmice. Stadion u Briselu je specifično "spakovan", a navijači "ljubičastih" prave sjajnu atmosferu:

"Anderleht je dobra, iskusna ekipa, čekaju svoju šansu, i tako su i dobili meč u Zagrebu. Trenirali smo naravnou sredu na stadionu "Konstant Van Der Štok" i izgleda jako dobro, verujem da navijači prave odličnu atmosferu u Briselu i zaista očekujem jako dobru utakmicu".

Marko Pantelić još uvek ne zna da li će startovati u Briselu, ali očekuje svoju ulogu u meču sa Anderlehtom. Sezona je počela dobro, Ajaks se bori za vrh, a srpski reprezentativac je postigao i gol tokom vikenda.

"Ne znam još da li ću startovati, trener Jol verovatno zna i malo se dvoumi. U super sam formi, zadovoljan je i trener i svi u klubu. Pričali smo, očekuje nas serija teških mečeva, zahuktava se prvenstvo, a Ajaks već pet godina nije osvojio titulu. U Amsterdamu se sve karte polažu na prvenstvo. Trener pokušava da me još malo pripremi za deo sezone gde će se polako odvajati ekipe koje žele do titule. Moguće je i da ću početi, ali u svakom slučaju sigurno ću biti na terenu, da li u ulozi startera , videćemo u četvrtak", rekao je Pantelić za B92.

Utakmica Anderleht – Ajaks igra se u Briselu od 22.05 uz prenos na TV B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: