Terzić: „Nismo bili spremni“

Selektor odbojkašica Srbije Zoran Terzić je posle poraza od Nemačke rekao da njegov tim nije mogao da održi novo igre potreban za polufinale.

Izvor: B92

Sreda, 30.09.2009.

22:31

Default images

Ženska odbojkaška reprezentacija je posle poraza od Nemačke, u drugom kolu četvrtfinalne grupe F na Evropskom prvenstvu koje se igra u Poljskoj, ostala bez šansi za plasman u polufinale, a samim tim i borbu za medalje.

Igrali smo mnogo bolje nego protiv Turske, ali to nije bilo dovoljno da se pobedi Nemačka. Jednostavno, nismo bili spremni na način koji zahteva ovakvo takmičenje. Bilo je nemoguće održati potreban nivo igre, nismo odradili posao kako treba, a rezultat je to što nismo u polufinalu“, izjavio je Terzić, „Srbija mora da ostane jedna od vodećih reprezentacija u Evropi, a kako ćemo to uraditi, dogovorićemo se kad dodjemo u Beograd“.

Tehničar reprezentacije Srbije Maja Ognjenović istakla je da bi, po prikazanoj igri, bilo nezasluženo da su ona i njene saigračice na kraju pobedile Nemice.

Katastrofalno smo počele utakmicu, opet nam se obilo o glavu to što izgleda ne umemo da igramo protiv disciplinovanih ekipa. Imale smo ogromnu želju za pobedom, ali, jednostavno, nije išlo. Bilo bi nezasluženo da smo pobedile, Nemice su igrale besprekorno. Možda je ovo naš trenutni maksimum“, rekla je Ognjenovićeva.

Kapiten srpskih odbojkašica Jelena Nikolić rekla je da su Nemice pobedile jer su osvojile sve važne poene u meču.

Nemačka je zasluženo pobedila, jer je u važnim trenucima bila bolja od nas. Svaki set smo počinjale loše, pa smo morale da stižemo protivnika. Pokušaćemo sutra da se časno oprostimo od prvenstva“, istakla je Nikolićeva.

Poslednju utakmicu na Šampionatu ’starog kontinenta’ Srbija igra protiv Italije u četvrtak od 15 časova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: