Novosti: Suspenzija Partizana?

Sekretar disciplinske komisije UEFA najavio u izjavi za "Novosti" kaznu za Partizan, koja će i te kako pogoditi beogradski klub.

Izvor: B92, Novosti

Sreda, 30.09.2009.

22:26

Default images

Posle smrti navijača Tuluza Brisa Tatona (28), koji nije preživeo napad huligana, FIFA, a posebno UEFA, već traže da se počinioci ovog gnusnog čina, kao i njihovi pomagači, najoštrije kazne, prenose "Novosti".

Sekretar Disciplinske komisije UEFA Peter Limaher nije hteo da da zvaničnu izjavu, ali je za beogradski dnevnik rekao da će na prvom sastanku, a to je već u utorak, doneti odluku koja će i te kako pogoditi Partizan.

Pošto su navijači imali klupska obeležja, sve što se dogodilo ide na dušu FK Partizan, koji je pre dve i po godine već bio kažnjen za sličan slučaj isključenjem iz Kupa UEFA i novčanom kaznom.

Svi smatraju da novčane kazne više nisu delotvorne, pa će ubuduće klubovi biti isključivani iz evropskih takmičenja na određeno vreme. U UEFA već imaju obimnu dokumentaciju, a obavešteni su i da čak neke političke vođe i pojedine nacionalističke grupe imaju svoj udeo u podstrekivanju navijača.

Podsetimo, Generalni sekretar fudbalskog kluba Partizan Darko Grubor izjavio je tokom srede da Evropska fudbalska unija (UEFA) nema osnova da izbaci taj klub iz Lige Evrope, iako će se naći pod velikim pritiskom posle ubistva Brisa Tatona.

Kako javlja novinar B92 iz Donjecka Miloš Šaranović, predstavnici Partizana koji se nalaze sa ekipim u Ukrajini nisu dobili nikakav dopis, pa ni najavu da bi mogli da budu kažnjeni zbog smrti francuskog državljanina u centru Beograda.

Portparol crno-belih Marko Vjetrović rekao je našem izveštaču da "prema pravilniku UEFA nema kaznjavanja kluba za incidente koji se dešavaju van stadiona, i to posebno u širem krugu, dalje od stadiona, jer klub za takve incidente ne može da bude odgovoran".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

290 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: