LE: Šahtjor - Partizan (TVB92, 19h)

Fudbaleri Partizana jedini trening pred meč sa Šatjorom odradili su u sredu uveče na velelepnoj "Donbas Areni". Trener Stevanović najavio manje izmene..

Izvor: B92

Sreda, 30.09.2009.

21:52

Default images

Dve izmene za koje se odlučio prvi trener crno-belih su na golu, gde Božovića menja Radosavljević, i na desnom beku gde će Srdju Kneževića zameniti Stevanović. Teren fantastičnog stadiona u Donjecku ipak neće biti u idealnom stanju, pošto su obilne kiše prethodnih dosta razmekšale travnatu podlogu.

Od izveštača B92 iz Donjecka, M.Šaranovića i I.Lončarevića

Svi igrači Partizana po odradjenom treningu listom su isticali da se nadaju dobrom rezultatu, ali da će meč odrediti prvih 15-20 minuta, i to kako će se aklimatizovati na ovaj velelepni stadion i presing igru protivnika:

"Šahtjor je favorit cele naše grupe, tu ulogu su zaslužili rezultatima koje ostvaruju u poslednjih nekoliko godina. Medjutim, mi sigurno vidimo neku našu šansu ovde. Ne mogu da kažem da smo autsajderi, ulazimo u utakmicu sa verom da možemo da uradimo bešto. Ako odigramo kako možemo, verujem da imamo šansu da dodjemo do dobrog rezultata" izjavio je za B92 Nenad Đorđević.

I trener crno-belih Goran Stevanović istakao je po odradjenom treningu da njegov tim može do povoljnog rezultata u Donjecku. U odnosu na premijeru u Beogradu, biće manjih izmena:

"Neće biti previše izmena, nema tu mnogo mudrosti, možda jedan – dva igrača, da probamo nešto drugo, ali ideja se ne razlikuje mnogo od one ideje u Tuluzu.



Partizan ima novog golmana koji nema medjunarodnog iskustva, da li to može da bude problem?

" On ima veliki motiv, znate, na ovakvim utakmicama se postaje veliki igrač. Ovo su utakmice za velike, zrele igrače, ovo odredjuje put u karijeri, ovde , pa na derbijima, tu se vidi da li si igrač ili nisi. Uvek je za nekoga prvi put, mora od nečega da se počne . Očekujem da svi pruže maksimum i da to bude dovoljno za jedan povoljan rezultat".



Trener Šahtjora Mirčea Lučesku na konferenciji ukrajinskog tima, zaključio je da je tim iz Donjecka ispao od Temišvara u kvalifikacijama za LŠ, podsetio da je Partizan prošle godine lako eliminisao istu ekipu i upozorio da ne treba tako lako davati sudove ko je jači ili bolji:

" O favoritu nećemo, dosta smo toga rekli prethodnih dana. Izmenjali smo lepe reči na nivou dva kluba. Znate da niko ne voli da igra sa ekipama sa ovih prostora, bivše Jugoslavije, koje dolaze iz Rumunije, Bugarske...zna se da iz tih zemalja dolaze tehnički dobre ekipe koje znaju da igraju fudbal, ali je problem u mentalitetu. I oni i "tipuju" na naš mentalitet. Verujem da smo na pravom putu da to promenimo, i da uz talenat koji imamo pružimo više nego što oni očekuju" rekao je Stevanović za B92.

Utakmica Šahtjor – Partizan igra se od 19 časova na "Donbas Areni" uz direktan prenos na TV B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

63 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

20 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: