Liga Evrope grupe G-L (19h)

Utakmicama drugog kola nastavlja se takmičenje u Ligi Evrope, a dve utakmice moći ćete da gledate na TVB92 u direktnom prenosu.

Izvor: B92

Sreda, 30.09.2009.

20:57

Default images

U prvom terminu od 19 časova na programu je duel šampiona Srbije, beogradskog Partizana, i branioca trofeja u najmasovnijem evropskom klupskom takmičenju, Šahtjora. Biće to prvi evropski meč na novom stadionu ukrajinskog vicešampiona, Donbas Areni.

Belgijsko-holandski duel na programu je od 21 čas, u Briselu se sastaju Anderleht i Ajaks.

Grupa G

Levski Sofija – Lacio
Salcburg – Viljareal


Posle poraza u prvom kolu na svom stadionu u Rimu, fudbaleri Lacija imaju imperativ pobede na gostovanju u Sofiji. Sa druge strane, ekipa Ratka Dostanića pružila je solidan otpor španskom Viljarealu, ali je ipak poražena minimalnim rezultatom.

Red Bul Salcburg je odlične igre u domaćem šampionatu krunisao i dobrom partijom u Ligi Evrope savladavši u prošlom kolu rimski Lacio. U četvrtak ih ponovo očekuje derbi meč, ovaj put sa timom koji je prethodnih sezona igrao u Ligi šampiona, Viljarealom. „Žuta podmornica“ nije briljirala u prethodnom kolu ali je ipak stigla do tri boda u meču sa bugarskim predstavnikom.

Grupa H

Igraèi Tvetnea slave pobedu nad Fenerbahèeom (Beta/AP)
Šerif – Fenerbahče
Tvente – Steaua Bukurešt


Iako su važili za apsolutne favorite u meču sa Tventeom, fudbaleri Fenerbahčea doživeli su iznenađujući poraz na svom stadionu Šukru Saračoglu. Ekipa Kristofa Dauma u drugom kolu gostuje Šerifu u Tiraspulju, koji je pre dve nedelje stigao do boda na gostovanju u Bukureštu. Moldavska ekipa izuzetno je napredovala tokom ove decenije, pokazavši apsolutnu dominaciju u domaćem šampionatu sa deset uzastopnih titula.

Tvente je odlično počeo takmičenje u Ligi Evrope pobedom na verovatno najneugodnijem gostovanju u Istanbulu. Tim bivšeg selektora Engleske Stiva Meklarena dočekuje u drugom kolu bivšeg evropskog šampiona Steauu. Rumunska ekipa igrala je bez golova sa Šerifom pred praznim tribinama stadiona u Bukureštu zbog suspenzije UEFA.

Grupa I

AEK – Benfika
BATE Borisov – Everton


Prošlo kolo u grupi I obeležile su ubedljive pobede Benfike i Evertona. Portugalski predstavnik savladao je prošlogodišnjeg učesnika Lige šampiona BATE Borisov (2:0), a u drugom kolu očekuje ga gostovanje u Grčkoj. Ekipa Žorža Žesusa apsolutni je favorit protiv AEK-a koji je na startu takmičenja deklasiran u Liverpulu sa 4:0.

Everton putuje u Belorusiju i uprkos furioznom početku u Ligi Evrope sigurno neće imati lak posao protiv BATE Borisova koji će pokušati pred svojim navijačima da popravi utisak posle poraza od Benfike.

Grupa J

Tuluz – Briž
Šahtjor – Partizan (TVB92, 19h)


Francuski prvoligaš Tuluz počeo je takmičenje u Ligi Evrope pobedom nad srpskim šampionom Partizanom. Tim Alana Kazanove odlično je igrao u Beogradu i pokazao da je ozbiljan kandidat za jedno od prva dva mesta u grupi. Tuluz je igrao bez kapitena Maura Seta, koji se povredio na treningu u Beogradu, a zvezda ekipe Pjer-Andre Žinjak ušao je tek u drugom poluvremenu.

Klub Briž je u prvom kolu ubedljivo poražen od branioca trofeja Šahtjora iz Donjecka 4:1 i, ako je suditi po igrama u prvom kolu, Tuluz je favorit na meču koji se igra u Belgiji.

U drugom meču u grupi Partizan gostuje Šahtjoru u Donjecku na premijeri stadiona Donbas Arene u evrokupovima.

Grupa K

Kopenhagen – Sparta
PSV – Kluž


Prvo kolo u grupi K pokazao je da je reč o jednom od najizjednačenijih grupa. Praška Sparta igrala je nerešeno 2:2 sa holandskim PSV-om, a u drugom kolu gostuje Kopenhagenu koji je na startu Lige Evrope poražen u gostima od Kluža.

Rumunski tim, koji predvodi trener Antonio Konseisao, putuje u Ajndhoven. PSV je imao lošu prošlu sezonu, početak u Ligi Evrope nije potpuno zadvoljio Holanđane i zato će pokušati da pred svojim navijačima dođu do sva tri boda.

Grupa J

Verder – Atletik Bilbao
Austrija Beč – Nasional Funšal


U drugom kolu grupe J očekuje nas derbi između Verdera iz Bremena i Atletika iz Bilbaa, dve ekipe koje će se najverovatnije boriti za vrh tabele. Nemački predstavnik imao je na startu neugodno gostovanje u Portugaliji, ali su igrači Tomasa Šafa stigli do sva tri boda, bilo je 3:2. Bilbao je na svom terenu bio ubedljiv protiv bečke Austrije, koja u drugom kolu dočekuje Nasional. Portugaci su pokazali da na njih treba ozbiljno računati, s obzirom da su u kvalifikacijama eliminisali ruski Zenit.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: