Alonso: „Sve je dogovoreno letos“

Španac Fernando Alonso izjavio je da je još letos pristao da pređe u Ferari, a u sredu je objavljeno da će od 2010. biti član italijanske ekipe.

Izvor: B92, Reuters Svet
Podeli

Dvostruki svetski šampion će od naredne sezone zameniti Kimija Raikonena u italijanskoj ekipi, dok će mu klupski kolega biti Felipe Masa, koji se još uvek oporavlja od povreda zadobijenih tokom kvalifikacija za Veliku nagradu Mađarske.

Tokom leta smo potpisali ugovor za 2011. godinu, ali se situacija u poslednjih nekoliko nedelja promenila i odlučili smo da pređem u Ferari godinu dana ranije. Osećam se srećnim što ću voziti za Ferari, pošto je to san svakog vozača, a ja sam dovoljno srećan jer će mi se on i ispuniti. Želim da se zahvalim predsedniku Ferarija Luki di Montecemolu, koji se potpuno posvetio ostvarenju ovog dogovora“, rekao je Alonso.

Finansijski detalji dogovora nisu saopšteni, ali su u Ferariju demantovali navode da će Španac biti plaćen čak 150 miliona evra.

Čitajući neke novine neko bi pomislio da je Maranelo pun zlata. Brojevi koji se pojavljuju nemaju veze sa realnošću. Lako je napisati tako nešto kada se zaboravi činjenica da se svet mnogo promenio u poslednje vreme zbog ekonomske krize. Mnogo smo računali i troškovi nisu smanjeni samo po pitanju funkcionisanja tima, već su i plate vozača umanjene“, kaže se u saopštenju ekipe, koja je još uvek aktuelni šampion u konkurenciji konstruktora.

Alonso će na poslednje tri trke sezone i dalje biti član Renoa, dok je prva, Velika nagrada Japana, na programu već u nedelju na stazi „Suzuka“, a Španac je obećao da će se potruditi da ostvari što bolji rezultat, kao poklon ekipi za rastanak.

Sve ove godine koje sam proveo u Renou su bile fantastične. Nadam se da ću uspeti da osvojim najveći mogući broj poena do kraja sezone“, rekao je Alonso, koji je osvojio šampionske titule 2005. i 2006. godine kao član francuske ekipe.

strana 1 od 3 idi na stranu