Tokio: Konačno bez iznenađenja

Četvrti dan na turniru u Tokiju nije doneo iznenađenja pošto su dalje prošle Šarapova, Jankovićeva, Radvanska i Azarenka.

Izvor: B92

Sreda, 30.09.2009.

19:38

Default images

Bivša najbolja teniserka sveta Ruskinja Marija Šarapova plasirala se u četvrtfinale turnira u Tokiju savladavši u sredu u drugom kolu zemljakinju Alisu Klejbanovu sa 2:1, po setovima 2:6, 6:2, 6:2. Četvrti dan u Tokiju doneo je mečeve pod krovom, selidbu dela dnevnog programa u drugu dvoranu, ali i mečeve u kojima nije bilo toliko iznenadjenja kao prethodnih dana (eliminacija prvih 6 nosilaca).

Šarapova, koja se oporavila od operacije ramena u oktobru prošle godine i trenutno zauzima 25. mesto na VTA listi, igraće u borbi za polufinale protiv Čehinje Ivete Benešove. Gornja strana žreba u kome se nalazi i Šarapova je prilično "očišćena" od favorita, pa bi Šarapova mogla relativno lako i do finala.

Srpkinja Jelena Janković, pobedom nad Ruskinjom Jelenom Vesninom (6:1, 3:0, predaja zbog povrede), lagano je stigla do četvrtfinala. Njena naredna protivnica biće Francuskinja Marion Bartoli. Taj meč biće više od igre, posebno posle izjava Bartoli u Stenfordu da uvek pobeđuje Jankovićevu i oštrog odgovora srpske teniserke da nije toliko veliko ime u svetu tenisa da može svima da pret".

Andrea Petković nije napravila još jedno iznenađenje protiv Radvanske, dok je u poslednjem meču dana Azarenka eliminisala Safarovu.

Rezultati drugog kola:
(14) Marion Bartoli (Francuska) - Anastasija Pavljučenkova (Rusija) 4:6, 6:2, 7:5
(7) Jelena Janković (Srbija) - Jelena Vesnina (Rusija) 6:1, 3:0, predaja zbog povrede.
Marija Šarapova (Rusija) - Alisa Klejbanova (Rusija) 2:6, 6:2, 6:2
(11) Agnješka Radvanjska (Poljska) - Andrea Petković (Nemačka) 6:4, 3:6, 6;3
(8) Viktorija Azarenka (Belorusija) - Lusi Safarova (Češka) 7:5, 6:4

Turnir se igra za nagradni fond od dva miliona dolara, dok će pobednici pripasti 350 hiljada dolara i 800 bodova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: