Stigli Vuk i Videnov, Bejli sledeći

Vuk Radivojević i Bugarin Filip Videnov zvanično su predstavljeni kao nova pojačanja KK Crvena zvezda.

Izvor: B92, Beta

Utorak, 29.09.2009.

16:20

Default images

Sledeće pojačanje beogradskog kluba biće plejmejker Moris Bejli, najavio je generalni menadžer Crvene zvezde Milan Opačić. Bejli bi trebalo da stigne u Beograd u sredu ili četvrtak.

Bugarin Videnov, prošle sezone član španske Granade, rekao je da je srećan zbog dolaska u Crvenu zvezdu.

"Vrlo sam srećan što sam ovde, jer je Crvena zvezda veliko ime u evropskoj košarci. Imamo vrlo dobrog trenera i možemo da budemo zaista dobra ekipa. Nadam se da ćemo tako i igrati. Nadam se da ćemo igrati finala u svim takmičanjima u kojima ćemo nastupati", rekao je Videnov.

Videnov je u bogatoj karijeri nastupao i za madridski Real, a ranije ovog meseca je igrao i na Evropskom prvenstvu u Poljskoj gde je za reprezentaciju Bugarske ubacivao prosečno 11 poena po meču, iako je na parketu provodio manje od 10 minuta.

"Nije bitno koliko ću ja poena postizati. Najvažnije je da pobeđujemo", rekao je 29-godišnji bek, koji je u francuskom Nansiju već igrao sa Bejlijem.

Radivojević je prethodne dve sezone proveo u španskoj Fuenlabradi u koju je i stigao iz Zvezde čiji je dres nosio od 2003. do 2007. godine.
Foto: BB
"Drago mi je što sam opet među svojima", kazao je 26-godišnji Radivojević i istakao da će se truditi da mladim igračima u Zvezdi pomogne iskustvom.

"Nemamo mnogo vremena, do početka sezone je ostalo još dve nedelje, pa ćemo probleme morati da rešavamo u hodu. Zato se nadam da ćemo do početka sledeće nedelje biti kompletni."

Opačić je istakao da bi Radivojević i Videnov trebalo da iskustvom ekipi donesu stabilnost.

"Mnogo kasnimo sa pripremama, ali su i Vuk i Filip u punoj formi. Oni su iskusni igrači, provereni na evropskoj sceni, a dogovorili smo se vrlo brzo, pošto su obojica želeli da dođu u Zvezdu."

Poslednje pojačanje trebalo bi da bude igrač na poziciji centra.

"Suzili smo izbor na nekoliko igrača, medju kojima i domaćih i stranaca. Moramo da pronađemo kvalitetno rešenje, ne da žurimo, iako nam je želja da do ponedeljka imamo kompletan tim na okupu", rekao je Opačić.

Opačić je kazao da bi Upravni odbor kluba u četvrtak trebalo da sazove Skupštinu koja bi, verovatno sledeće nedelje, trebalo da izabere novo rukovodstvo.

Crveno-beli će pripreme za novu nastaviti učešćem na turniru u Turskoj. Prvi rival, u sredu, biće Bešiktaš, a igraće još Panelinios i Banvit.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

50 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: