LŠ: Nastavak u grupama E, F, G i H

Utakmicama drugog kola u grupama E, F, G i H u utorak se nastavlja fudbalska Liga šampiona.

Izvor: B92

Ponedeljak, 28.09.2009.

20:24

Default images

Najzanimljiviji duel biće odigran u Firenci gde domaća Fjorentina dočekuje Liverpul. Veliki favoriti u drugom kolu biće ekipe Intera, Barselone, Liona i Arsenala, dok će u preostala tri meča biti sve otvoreno.

Rumunska Unirea na svom terenu dočekuje Štutgart, Sevilja gostuje Rendžersu, a AZ u Alkmaru igra protiv belgijskog Standarda našeg Milana Jovanovića.

Grupa E:

Beta
Liverpul i Lion startovali su sa pobedama na svom terenu u E grupi. Ekipa Rafe Benitesa u prvom kolu savladala je mađarski debrecin, ali 'crveni' na tom meču nisu bili ubedljivi. Ipak, Džerard i drugovi nalaze se u sjajnoj formi, vezali su četiri pobede u Premijer ligi, a tokom vikenda su postigli čak šest golova u pobedi nad Halom.

Sa druge strane, italijanska Fjorentina poražena je u prvom kolu na 'Žerlanu' sa 1:0, a na tom meču crveni karton zaradio je Alberto Đilardino koji neće biti u sastavu u Firenci. 'Viola' u Seriji A gura sasvim solidno i nakon šest utakmica nalazi se na četvrtom mestu na tabeli sa 13 bodova. U poslednjem kolu golom Jovetića iz penala pobeđena je ekipa Livorna u gostima.

Veliku priliku da prektično obezbedi jedno od prva dva mesta imaće francuski Lion koji gostuje Debrecinu. Lion u domaćem šampionatu posle sedam utakmica nema poraz (dva remija), i trenutno je drugi na tabeli sa dva boda manje od Bordoa.

Mađarski šampion je samim plasmanom u grupnu fazu napravio veliki uspeh, ali se sigurno neće predati. Debrecin je u prvoj utakmici na 'Enfildu' pokazao da može da igra sa najboljima, i 'dvojka' na ovom meču ipak nije zagarantovana.

Liverpul 3
Lion 3
Fjorentina 0
Debrecen 0

Fjorentina – Liverpul
Debrecin – Lion

Grupa F:

Beta
Grupa D donela je u prvom kolu prvi veliki derbi. Utakmica Inter – Barselona puno je obećavala, ali su napadači zakazali i meč je završen bez golova. Oba tima će nakon tog remija sigurno ići na pobedu u drugom kolu.

Teži posao imaće ekipa Žozea Murinja koja gostuje ruskom Rubinu u Kazanju. Inter u Rusiju dolazi u lošem raspoloženju pošto je tokom vikenda pretrpeo prvi poraz u Seriji A od Sampdorije u Đenovi. Rubin se nalazi završnoj fazi ruskog šampionata i prvi je na tabeli posle 23 kola sa četiri boda više od Spartaka iz Moskve.

Ipak, Stanković, Eto, Milito i drugovi sigurno su favoriti na ovom meču. Ukoliko ne pobede biće malo iznenađenje, a ukoliko izgube, velio.

U drugoj utakmici grupe nema dileme, pošto je Barselona u novoj sezoni nastavila tamo gde je stala prošle. Ekipa Đozepa Gvardiole u prvoh pet kola Primere zabeležila je isto toliko pobeda, i kijevski Dinamo nema šta da traži na 'Kamp Nou'.

Kijevljani su svoj posao odradili u prvom kolu kada su u furioznom finišu na svom terenu nadoknadili minus od jednog gola protiv Rubina i trijumfovali sa 3:1.

Dinamo 3
Barselona 1
Inter 1
Rubin 0

Rubin – Inter
Barselona – Dinamo

Grupa G:

Grupa G privlači najmanje pažnje u ovogodišnjoj Ligi šampiona. U prvom kolu Sevilja je bez većih problema na 'Ramon Sančes Pishuanu' pobedila rumunsku Unireu i pokazala da je prvi favorit za plasman u narednu rundu.

Tim iz Andaluzije je takođe odlično startovao i u Primeri gde će ove sezone po svemu sudeći Real i Barsa voditi trku u dvoje za titulu. Sevilja se nalazi iza neprikosnovenog dvojca sa četiri pobede i jednim porazom.

Španci u drugom kolu gostuju Rendžersu koji jeu prvoj rundi izvukao bod na gostovanju Štutgartu golom Bugere u 77. minutu. 'Policajci' dočekuju Sevilju u ne baš dobrom raspoloženju popto već zaostaju četiri boda za Seltikom u šampionatu Škotske.

Zanimljivo će biti i u drugoj utakmicu grupe. Ekipa Dana Petreskua će pokušati da dođe do istorijskih bodova u Ligi šampiona protiv Štutgarta.

Sevilja 3
Rendžers 1
Štutgart 1
Unirea 0

Unirea – Štutgart
Rendžers – Sevilja

Grupa H:

U grpi H posle prvog kola izdvojili su se Arsenal i Olimpijakos. Vengerovi dečaci uspeli su da savladaju Standard u Briselu iako je domaćin, predvođen Milnom Jovanovićem, već u petom minutu vodio sa 2:0.

Sa druge strane, Olimpijakos je u Pireju golom Torosidisa u finišu zabeležio izuzetno važnu pobedu u borbi za drugo mesto. Višestruki uzastopni šampion Grčke u drugom kolu gostuje na 'Emiratima', a novi trener ekipe Brazilac Ziko pokušaće da napravi čudi i ode sa Ostrva neporažen.

Olimpijakos u pet utakmica grčkog šampionata ima remi i četiri pobede i drugi je na tabeli. Arsenal je sezonu počeo promenljivo – sa dva poraza i četiri pobede. Takav bilans je već na startu znatno odaljio 'tobdžije' od borbe za tiulu, a u poslednjem kolu Premijer lige zabeležena je pobeda na uveg neugodnom 'Krejvn Kotidžu' protiv Fulama.

U drugoj utakmici ove grupe AZ u Alkmaru dočekuje belgijski Standard, i na tom meču treba očekivati otvorenu igru na obe strane jer remi ne odgovara nikome.

AZ je na startu nove sezone pokazao da nema kapacitet igranje u Ligi šampiona i domaćem prvenstvu. Ekipa iz Alkmara u prvih osam kola holandskog šampionata pretrpela je četiri poraza i trenutno je šesta na tabeli. Slična sudbina zadesila je i Standard koji je u Belgiji posle devet kola treći sa čak pet nerešenih duela.

Arsenal 3
Olimpijakos 3
Standard 0
AZ Alkmar 0

Arsenal – Olimpijakos
AZ Alkmar – Standard

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

22 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: