Pobede Majorke i Depora, gol Žuke

U nedelju popodne odigrana su četiri meča petog kola španske Primere, a pobede su ostvarili Majorka, Saragosa, Osasuna i Deportivo la Korunja.

Izvor: B92

Nedelja, 27.09.2009.

19:13

Default images

Na meču između Espanjola i Heresa nije bilo golova (Smiljanić nije bio u 18), a Almerija je pogotkom Kalua Učea u 89. minutu stigla do boda protiv Rasing Santandera – 2:2. Majorka je ubedljivo savladala Valjadolid 3:0, a Osasuna je pogotkom Nekunama iz penala dobila Sporting. Saragosa je pobedila Hetafe 3:0, a Deportivo la Korunja je golom Žuke dobila Viljareal 1:0.

Valjadolid je na Balearima matiran već na samom startu, kada je Nunjes utrčao u kazneni prostor i doneo vođstvo Majorci. Domaći su bili superiorni, stvorili su niz prilika, ali je golman Jakobo spasavao Valjadolid sve do 70. minuta, kada je Aduric posle odličnog dodavanja Marija Sančesa postigao svoj treći gol u sezoni – 2:0. Samo dva minuta kasnije Borha Valero je posle kontranapada postavio konačni rezultat.

Majorka je sada četvrta na tabeli sa deset bodova, a Valjadolid je sakupio samo četiri boda i zauzima 16. poziciju.

Džavad Nekunam postigao je jedini gol na meču Osasune i Sportinga, pošto je uspešno izveo jedanaesterac posle igranja rukom Sastrea i doneo sva tri boda Pamploncima.

Meč Almerije i Rasinga bio je pun preokreta – domaći su golom Krusata vodili na poluvremenu, ali tim iz Santandera obrnuo rezultat pogocima Čitea i Lasena, da bi Uče u finišu osigurao bod Almeriji.

Heres, novajlija u Primeri, još nije postigao gol, ali je odoleo protiv Espanjola na stadionu „Kornela el Prat“ i došao do prvog boda ove sezone. Saragosa je, bez povređenog Ivana Obradovića, savladala Hetafe 3:0 i ostvarila drugu ligašku pobedu. Najzaslužniji za trijumf bio je dvostruki strelac Abel Agiljar.

U poslednjem meču kola Depor je zabeležio i treću pobedu u šampionatu, a Viljareal i dalje ne može da se oporavi posle odlaska Manuela Pelegrinija. Čovek odluke u La Korunji bio je Brazilac Žuka, bivši fudbaler Partizana, koji je direktno iz slobodnog udarca dao odlučujući gol u sedmom minutu. Žuka je samo deset minuta kasnije napustio teren zbog povrede

Rezultati petog kola Primere:
subota:
Atletik Bilbao – Sevilja 0:4 (0:3)
Renato 5, Negredo 21, Kanute 45, Navas 75
Real Madrid – Tenerife 3:0 (0:0)
Benzema 47, 58, Kaka 78
Malaga – Barselona 0:2 (0:1)
Ibrahimović 39, Pike 58
Valensija – Atletiko Madrid 2:2
Ernandez 25, Vilja 27 - Aguero 7, Maksi Rodrigez 90
nedelja:
Espanjol – Heres 0:0
Majorka – Valjadolid 3:0

Nunjes 4, Aduric 70, Borha Valero 72
Osasuna – Sporting Hihon 1:0
Nekunam 56 (pen.)
Almerija – Rasing Santander 2:2
Krusat 17, Uče 89 - Čite 59, Lasen 71
Saragosa – Hetafe 3:0
Pavon 17, Agiljar 24, 81
Deportivo la Korunja – Viljareal 1:0
Žuka 7

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: