Srpski borci na Svetskom prvenstvu

Narednog vikenda u Budimpešti održaće se Svetsko kyokushin karate prvenstvo.

Izvor: B92

Subota, 26.09.2009.

01:05

Default images

Na takmičenje u mađarskom glavnom gradu pozvane su sve značajnije svetske kyokushin organizacije (15 svetskih organizacija), a turnir organizuje Svetska Kyokushin-kan federacija na čijem je čelu Kancho Hatsuo Royama, kojoj pripada Kyokushin Budokai karate savez Srbije.

Ovo svetsko prvenstvo će biti najjače od svih do sada održanih, a 5 boraca iz naše zemlje pojaviće se na takmičenju.

U kategoriji do 80 kilograma Srbiju će predstavljati Milovan Đeković i Marko Đukić. Osim na kyokushin turnirima osni su sa uspehom nastupali i na MMA i K-1 takmičenjima.

U kategoriji do 90 kilograma Srbiju će predstavljati Bojan Aleksić, jedan od najiskusnijih boraca u reprezentaciji od koga se dosta očekuje, i koji je bio pobednik na prvenstvu Evrope u Danskoj 2007. godine.

U kategoriji preko 90 kilograma radiće Ivan Vučićević, čija su glavna oružja snaga i eksplozivnost. Pored njega takmičiće se najmanje iskusni član i najmlađi reprezentacije Julije Ivan Draškoci, pred kojim je po mišljenju stručnjaka blistava budućnost.

U katama će se takmičiti Ajredin Ajeti kome će ovo biti kyokushin debi, ali on je već dokazani takmičar i kata majstor u disciplinama shotokan karate, tekvando, savate i kik boks.

Treba napomenuti da je na ovo svetsko prvenstvo trebalo da putuje i talentovani Igor Centner, koji bi se takmičio u kategoriji do 90 kilograma, ali ga je u tome omela ozbiljnija povreda butnog mišića.

Zvanično lice ispred srpskog saveza biće Žarko Dukić, koji je istovremeno i trener. Selekcija u Budimpeštu putuje 30. septembra.

Obavljen je i žreb za svetsko prvenstvo, u prvom kolu boriće se:

do 80kg
Marko Đukić – Akihiko Šino, Japan
Milovan Đeković – slobodan u prvom kolu

do 90kg
Bojan Aleksić – Sergej Ivanov, Rusija

preko 90kg
Ivan Vučićević– Karlos Ramos Korea, Urugvaj
Julije Ivan Draškoci – Artur Tilov, Rusija

Više informacija možete pronaći na zvaničnom sajtu i facebook profilu Kyokushin Budokai karate saveza Srbije, kao i na zvaničnom sajtu prvenstva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

22 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: