Masa vozi karting u novembru

Vozač Ferarija Felipe Masa, koji se još uvek oporavlja od ozbiljnih povreda glave, izjavio je da će se takmičiti na humanitarnoj trci kartinga u novembru.

Izvor: B92, Reuters

Petak, 25.09.2009.

20:04

Default images

Masa je teško povređen tokom kvalifikacija za Veliku nagradu Mađarske krajem jula, kada ga je u glavu pogodio deo amortizera sa bolida njegovog sunarodnika Rubensa Barikela, i u Formulu 1 će se vratiti sledeće godine, ali će zato već u novembru odmeriti snage sa nekolicinom vozača iz šampionata, i to na trci čiji je on jedan od organizatora.

"Učestvovaću na "Izazovu zvezda", koji je jedan od najboljih događaja koji se održavaju po završetku sezone. Biće to odlična zabava na kojoj će učestvovati najbolji vozači iz kategorija kao što su Formula 1, Indi Kar i brazilski šampionat", rekao je Masa, koji je jedan od organizatora trke koja se tradicionalno održava u Florijanopolisu, a ove godine je na progamu od 27. do 29. novembra.

Posle povrede Masu je u Ferariju prvobitno zamenio Luka Badoer, ali pošto je na dvema trkama na kojima je učestvovao bio ubedljivo poslednji italijanska ekipa je odlučila da na njegovo mesto dovede Đankarla Fizikelu, koji će po završetku sezone ostati u timu kao test vozač.

28-godišnji Masa je, takođe, potvrdio da će učešće na trci između ostalih uzeti i sedmostruki svetski šampion Mihael Šumaher i Barikelo, koji trenutno zauzima drugo mesto u generalnom plasmanu šampionata Formule 1.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: