Eklston podržao Toda za predsednika

Prvi čovek Formule 1 Berni Eklston podržao je kandidaturu Žana Toda za predsednika Svetske automobilske federacije (FIA).

Izvor: B92, Reuters

Petak, 25.09.2009.

19:33

Default images

"Svetskoj automobilskoj federaciji je potreban predsednik koji je jak, sposoban i ima iskustva u najboljim kategorijama auto-moto sporta. Žan je bez sumnje kandidat sa najviše znanja i sposobnosti za tu važnu ulogu i nadam se da će svi podržati njegovu kandidaturu", rekao je Eklston.

"Poznajem Žana već nekoliko godina i on je najpouzdanija osoba, puna poverenja, koju znam. On je odlučan i posvećen ciljevima koje postavi pred sebe i divim mu se i poštujem ga zbog svega što je postigao", dodao je Eklston.

Jedini protivkandidat Todu na izborima koji su zakazani za 23. oktobar biće WRC šampion iz 1981. godine Ari Vatanen iz Finske, a ko god od njih dvojice pobedi na izborima u Parizu na mestu prvog čoveka vladajućeg tela Formule 1 naslediće Maksa Mozlija, koji se na toj funkciji nalazi od 1993. godine, a već je javno podržao Francuza.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: