Kirilenko: "Igraću na SP u Turskoj"

Ruski košarkaš Andrej Kirilenko sigurno će igrati za nacionalni tim na Svetskom prvenstvu 2010. ako Rusi dobiju ’vajld-kard’.

Izvor: B92

Četvrtak, 24.09.2009.

17:54

Default images

„Naravno, od toga sve zavisi. Ali, defintivno ću igrati ako dobijemo pozivnicu. Ove godine sam imao porodičnih problema i nisam bio u stanju da igram. Žao mi je što nisam igrao na Evrobasketu, pošto su mi u reprezrntaciji prijatelji i uvek sa zadovoljstvom igram za nacionalnu selekciju“, izjavio je Kirilenko.

Kirilenko je potom analizirao učinak Rusije na EP, na kojem su ’baćuške’ zauzele sedmo mesto.

„Dali su svoj maksimum, svi su stekli potrebno iskustvo, napredovali su iz utakmice u utakmicu – Mozgov, Kurbanov, Zozulin, Fridzon, a Monija je igrao kapitenski. Tim je tu, a činjenica da su svi naši mečevi bili neizvesni govori da smo na visokom nivou, Nedostaje nam još malo, a upravo to ’malo’ se nadam da ću doneti svojim prisustvom, da ne spominjem da će i Hrijapa biti zdrav sledeće sezone“.

’Kalašnjikov’ je vrlo zadovoljan selektorom Davidom Blatom.

„Nikada nisam smatrao trenera najvažnijim delom tima, ali uživam radeći sa Blatom. Zadovoljstvo je gledati ga kao se snalazi sa timom, pravi je diplomata i pravi kompromise sa igračima, što je vrlo bitno u današnjem sportu“.

Andrej Kirilenko je ponikao u Spartaku iz Sankt Peterburga, potom je tri godine proveo u CSKA iz Moskve, a od sezone 2001/2002 član je Juta Džez.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: