Zvezda dominantna u Kupu

Crvena zvezda ubedljivo je pred praznim tribinama svog stadiona pobedila Mladost iz Apatina 6:1 (4:1) i plasirala se u osminu finala Lav Kupa Srbije.

Izvor: B92

Sreda, 23.09.2009.

19:59

Default images

Fudbaleri Crvene zvezde su već posle prvih 45 minuta obezbedili plasman među 16 ekipa golovima Jevtića, Perovića i dvostrukog strelac Lazovića. Čast gostiju u prvom delu spasio je kapiten Vejnović koji je pogodio posle penala. Zvezda je do kraja meča još dva puta savladala Matrića, peti gol postigao je Jevtić u 81, a drugi Nikolić u 86. minutu.

Prvih 15 minuta na prazom stadionu Crvene zvezde proteklo je bez ozbiljnijih šansi, ali su onda domaći igrači u samo desetak minuta stvorili pet stopostotnih šansi i tri puta pogodili gol.

Prvo je Aleksandar Jevtić u 16. minutu glavom lobovao Martića i postigao prvi gol za svoj tim. Samo pet minuta kasnije bilo je 2:0, a gol je postigao Slavko Perović koji je odlično reagovao na pas u prostor i loptu poslao pored golmana u dalji ugao gola Apatinaca. Prvi gol Darko Lazović postigao je u 25. minutu kada je posle odlične asistencije izašao sam ispred Martića, obišao ga i poslao loptu u gol. Tri minute kasnije igrači Mladosti su prvi put ušli u šesnaesterac Saše Stamenkovića i dobili penal. Posle prodora Radovanovića, Srećković je intervenisao na nedozvoljen način i sudija je pokazao na 'kreč'. Penal je izveo kapiten gostiju Vejnović, Stamenković je odbranio šut, ali je Vejnović bio najbrži i prvi stigao do lopte koju je ovoga puta poslao iza golmana domaćih.

Peti gol Zvezda je postigla u 81. minutu posle velike greške Vejnovića. Kapiten Mladosti je pokušao da grudima vrati loptu svom golmanu, ali je to loše uradio pa je lopta stigla do Jevtića koji je pogodio rašlje protivničkog gola. Konačan rezultat postavio je Nikolić koji je posle asistencije Obrića sa 20-ak metara snažno šutirao, a lopta se odbila od igrača Apatinaca i završila iza Martića.

Crvena Zvezda: Stamenković, Ninkov, Savić, Vilotić, Srećković, Bogdanović, Nikolić, Blažić, Lazović, Jevtić i Perović.

Mladost: Martić, Brkić, Tešić, Kosanović, Mrvaljević, Vejnović (kap.), Đorović, Kakaš, Petrović, Filipović, Radovanović.

Rezultate ostalih utakmica šesnaestine finala Lav Kupa Srbije pogledajte OVDE.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

47 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: