Ferguson: "Utišali smo komšije"

Menadžer Mančester Junajteda Aleks Ferguson likovao je posle pobede svog tima u gradskom derbiju sa Sitijem.

Izvor: B92

Ponedeljak, 21.09.2009.

22:28

Default images

„Bilo je mnogo očekivanja od Sitija i logično je da hoće da osvoje nešto zbog novca koji su potrošili. Nama je bilo neobično što su oni u centru medijske pažnje, ali dobro, nekada imaš bučnog komšiju i moraš da živiš sa tim. Jedino što možeš je da pojačaš ton na televizoru. Što se mojih fudbalera tiče, oni su pokazali svoju igračku moć i to je najbolji odgovor“, izjavio je Ferguson.

Ferguson smatra da je pobeda Junajteda trebalo da bude ubedljivija.

„Napravili smo tri užasne greške, koje nam uopšte nisu karakteristične i to ih je održalo u igri. Nisam zadovoljan načinom na koji smo primili golove jer je to pokvarilo našu verovatnu fantastičnu pobedu – mogli smo da damo šest ili sedam golova“, kaže ser Aleks i dodaje u istom stilu:

„Činjenica da smo pravili greške učinila je ovaj derbi najboljim svih vremena, ali ja bih ipak više voleo da je bilo 6:0 za nas“.

Hjuz: "Svi znaju da smo pretnja"

Menadžer Mančester Sitija Mark Hjuz, sa kojim je Ferguson vodio verbalni rat pre a sada i posle utakmice, ironično je reagovao:

„Da, svakako... Možda on misli da je to trebalo da kaže, mada ne vidim zašto. Normalno je da smo na Old Trafordu protiv veoma dobrog tima bili pod pritiskom u drugom poluvremenu, ali reći da su bili šest ili sedam golova bolji potpuno je pogrešno“.

„Oni su delovali kao u ekstazi na kraju meča. Video sam i Garija Nevila kako trči kao ludak, odmah se videlo koliko im pobeda znači. To je nešto što ćemo naučiti iz ovog meča – znamo da možemo da dođemo na Traford i da ravnopravno igramo sa Junajtedom“, dodao je Velšanin.

Hjuz je zadovoljan dosadašnjim tokom sezone.

„Igramo odlično u dosadašnjem tokmu sezone i nadamo se da ćemo biti u poziciji da napravimo nešto posebno. Mislim da su ljudi sada svesni da mi možemo da budemo pretnja i sada treba to da održimo uspesima u budućnosti. Još je rano, ali mnogo smo prešli za kratko vreme“.

Junajted iz šest mečeva ima pet pobeda i poraz, a Siti ima skor 4-0-1.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: