Agonija Boke i Rivera

Najpopularniji i najveći argentinski fudbalski klubovi, Boka Juniors i River Plata, i u novom šampionatu doživljavaju agoniju.

Izvor: B92, Beta

Ponedeljak, 21.09.2009.

12:01

Default images

Velikani iz Buenos Airesa doživeli su tokom vikenda nove poraze i sada zauzimaju 13, odnosno 15. mesto na tabeli Aperture.

Boka Juniors je na svojoj "Bombonjeri" nokaut doživela u sudijskoj nadoknadi vremena kada je Čavez postigao treći gol za Godoj Kruz i svom timu doneo pobedu 3:2. Odmah po završetku utakmice trener Boke Alfio Bazile, podneo je ostavku izvršnom direktoru kluba, ali se posle razgovora sa kapitenom Rikelmeom predomislio i rekao da će nastaviti započeti posao.

Meč je, inače, obilovao preokretima. Prvo poluvreme završeno je vodjstvom gostiju, a strelac jedinog pogotka bio je Matijasa Hare. Za samo deset minuta u nastavku Boka se "vratila u život" i golovima Batalje i Medela povela sa 2:1. Do novog izjednačenja došlo je u 65. minutu kada je Iguain iskoristio jedanaesterac, a gol odluke postigao je Hara tri minuta po isteku 90.

River Plata je, pak, pretrpela treći poraz u proteklih pet kola. Ovog puta na gostovanju Arsenalu kojem je sva tri boda doneo Kristijan Alvarez iz penala već u 9. minutu.

Na tabeli vode Estudiantes i Rosario Central sa po 13 bodova, a slede ih Velez Sarsfild i Banfild sa po 11.

Rezultati 5. kola:
Arsenal - River Plata 1:0
Boka Juniors - Godoj Kruz 2:3
Lanus - Njuels Old Bojs 0:2
San Lorenco - Rasing Klub 0:0
Independiente - Velez Sarsfild 2:2
Argentinos Juniors - Atletiko Tukuman 2:1
Kolon - Čakarita Juniors 3:1
Gimnasia La Plata - Tigre 2:0
Urakan - Estudiantes 1:4 i
Rosario Central - Banfild 0:0

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: