DK: Maraton u Čileu, RF u eliti

Švajcarska ponovo u Svetskoj grupi, VB poražena u Liverpulu od Poljske 3:2. Masu i Kubek igrali preko 5 sati u Čileu.

Izvor: B92

Ponedeljak, 21.09.2009.

10:29

Default images

Teniseri Švajcarske igraće naredne sezone u Svetskoj grupi Dejvis kupa, pošto su u Djenovi pobedili Italiju sa 3:2. Pored Federera i Vavrinke koji su doneli sva tri boda svojoj reprezentaciji (Federer dva) za "salataru" će se naredne sezone boriti još neka velika imena svetskog tenisa, ali u najvišem rangu neće biti Endija Marija i Velike Britanije koja je u Liverpulu poražena od Poljske 2:3.

Južnoameričke selekcije "pretplatile " su se na maratonske mečeve i dramu, dve su videli navijači Čilea i Ekvadora koji će ipak i sledeće sezone gledati najelitnjii reprezentativni tenis.

Čiileanci i Ekvadorci su u borbi za ulazak u 16 najboljih pobedili Austriju, odnosno Brazil s 3:2. U odlučujućem meču Masu je pobedio Štefana Kubeka posle 5 sati 14 minuta igre sa 3:1 (6-4, 4-6, 6-4, 7-6(6).

Uz Čile, Ekvador i Švajcarsku, opstanak u Svetskoj grupi izborili su i Švedska (Sederling pobedio Haneskua u petom meču 3:0(, Indija, Francuska i Belgija.

Rezultati plej-off Svetske grupe Dejvis Kupa:

Italija - Švajcarska 2:3
Švedska - Rumunija 3:2
Srbija - Uzbekistan 5:0
Holandija - Francuska 1:4
Belgija - Ukrajina 3:2
Južnoafrička Republika - Indija 1:4
Čile - Austrija 3:2
Brazil - Ekvador 2:3

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: