Srbija dočekala košarkaše

Košarkaška reprezentacija Srbije, vicešampion Evrope, doputovala je u Beograd nešto pre 16 časova, a proslava medalje počela je u 18h ispred Skupštine grada.

Izvor: B92

Nedelja, 20.09.2009.

23:00

Default images

Košarkaši Srbije osvojili su na Evropskom prvenstvu u Poljskoj prvu medalju za našu zemlju na međunarodnim takmičenjima posle sedam godina i prvu u istoriji samostalne Srbije. Njih je ispred gradske Skupštine pozdravilo više hiljada ljudi.

Najbolji igrač reprezentacije Srbije Miloš Teodosić bio je oduševljen dočekom.

"Uspeh koji smo ostvarili posvećujemo narodu Srbije. Zahvalan sam svim saigračima. Disali smo kao jedan i kao ekipa smo i osvojili medalju", rekao je Teodosić.



"Zacrtali smo plasman na Svetsko prvenstvo kao cilj ali smo se svi potajno nadali medalji. Sigurno da svi jedva čekamo da se ponovo okupimo, naročito zbog dobre atmosfere. Da je atmosfera bila dobra, dokaz je i ovaj uspeh", rekao je kapiten reprezentacije Nenad Krstić novinarima na aerodromu Nikola Tesla.
Fonet
Selektor reprezentacije Dušan Ivković kazao je da uspeh u Poljskoj obavezuje sve i da reprezentativci i stručni štab moraju u budućnosti još više da rade.

"Postigli smo uspeh ranije nego što smo planirali. Postigli smo više i to više nas obavezuje da odmah danas započnemo pripreme za Svetsko prvenstvo", rekao je Ivković.

Ivković je istakao da je zadovoljan odnosom igrača prema igri i samom igrom i poželeo igračima puno uspeha u predstojećim klupskim sezonama.

Košarkašku reprezentaciju Srbije na aerodromu su dočekali predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Vlade Divac, predsednik Košarkaškog kluba Partizan Predrag Danilović i zamenik premijera Srbije Ivica Dačić.

Pored košarkaša, pozdravljeni su i srpski veslači koji su na prvenstvu Evrope u Belorusiji osvojili jednu srebrnu medalju - Nikola Stojić i Goran Jagar (dvojac bez kormilara), i dve bronzane - u lakom četvercu (Miloš Stanojević, Nemanja Nešić, Nenad Babović, Miloš Tomić) i dubl skulu (Marko Marjanović i Dušan Bogićević).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

163 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: