Valverde dobio Vueltu

Španski biciklista Alehandro Valverde trijumfovao je na Vuelti, poslednjoj od tri najveće biciklističke trke u sezoni.

Izvor: B92

Nedelja, 20.09.2009.

22:49

Default images

Pobednik poslednje, 21. etape, vožene od Rivas Masijamadrida do Madrida i duge 110 kilometara, bio je Nemac Andre Grajpel iz tima Kolumbija, najbolji srinter na Vuelti i 107. u generalnom plasmanu. Valverde je stazu prešao za 84h10'32", a drugi je Španac Samuel Sančes, olimpijski šampion u drumskoj vožnji (+55''), treće mesto je zauzeo Kadel Evans iz Australije (+1'32''), sa minutom i 32 sekunde zaostatka.

"Nedostajala mi je velika pobeda, ali ove godine sam ipak uspeo da osvojim Vueltu. Osećanje je neverovatno. Dokazao sam sebi da mogu da trijumfujem na tronedeljnoj trci i mislim da nijedna trka, pa ni Tur d'Frans, ni Điro d'Italija ne mogu biti mnogo teže. Posle ove pobede mislim da imam dobre šanse u Francuskoj", rekao je Alehandro Valverde posle trke.

Valverde je propustio ovogodišnji Tur zbog optužbi da je koristio doping (suspenzij važi za Italiju, kroz koju su vožene dve etape), a Vueltu je dobio bez etapne pobede, uz drugo mesto u 19. i treće u devetoj etapi. Međutim, njegov nastup tokom trke bio je sjajan, pa je osvojio drugo mesto u poretku sprintera (iza Andrea Grajpela), i četvrto na spisku najboljih brdskih vozača

Njegov Kes d’Eparnj pobedio je ispred ekipe Šakobeo Galisija, koju je predvodio Esekijel Moskera, ukupno petoplasirani.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: