Krstić: „Nećemo ponoviti propuste“

Kapiten košarkaške reprezentacije Srbije Nenad Krstić istakao je kako njegova ekipa u polufinalu neće ponoviti greške iz prvog susreta sa Slovenijom.

Izvor: B92

Subota, 19.09.2009.

11:34

Default images

Srbija je u prvoj fazi takmičenja poražena od Slovenije, ali Krstić smatra da naša selekcija odlično poznaje protivnika i da neće dozvoliti da se greške ponove. Krstić je dodao da su svi izuzetno motivisani jer je uz pitanju borba za medalju i da ekipa polufinalni meč dočekuje maksimalno spremna.

Krstić sa optimizmom dočekuje polufinalni meč sa Slovenijom.

Prednost je na našoj strani, Imali smo više vremena za odmor. U meč ulazimo rasterećeniji s obzirom na to da smo već ispunili prioritetni zadatak na Evrobasketu i plasirali se na Svetsko prvenstvo. Odlično ih poznajemo, sigurno nećemo ponoviti propuste sa prvog meča“, rekao je Krstić.

Kao posebnu motivaciju pred meč, Krstić navodi poraz u grupnoj fazi takmičenja.

Relativno lako su nas pobedili, primetili smo i kako je ta pobeda odjeknula u Sloveniji. Bilo je komentara „Samo kada smo pobedili Srbe“. To im nismo zaboravili, nema idealnijeg trenutka za revanš. U igri je medalja, veća motivacija ne postoji. Nismo još svesni uspeha, ali možda je tako i bolje. Neće biti pritisaka kao protiv Rusa. Meč dočekujemo maksimalno spremni“, zaključio je Krstić.

Novica Veličković će imati težak zadatak da zaustavi izuzetno raspoloženog Erazema Lorbeka, ali košarkaši Reala veruje da ekipa ima snage za finale.

Nije on jedini igrač koga moramo da uštopujemo. Slovenija je i u četvrtfinalu pokazala kvalitet i karakter. Čeka nas veoma težak meč, ali spremni smo za borbu. Verujem u pobedu, kao i svi u našem timu. Silno smo motivisani da odemo korak dalje i izborimo jednu medalju. Uveren sam da ćemo slaviti. Poznajemo rivala, biće velika bitka, sa ogromnim ulogom“, rekao je Veličković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

44 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: