Petrović: "Svaka utakmica ključna"

Fudbaleri Crvene zvezde sa optimizmom dočekuju meč petog kola Jelen Superlige u Smederevu, koji se igra u nedelju.

Izvor: B92

Petak, 18.09.2009.

15:46

Default images

Zvezda zauzima vodeće mesto u domaćem šampionatu, a očekuje je duel sa jednim od prijatnijih iznenađenja u ligi. Već u petak uveče ekipa će otići u karantin, a u smederevo se putuje na dan utakmice. Zbog povreda, u Beogradu sigurno ostaju Nikola Ignjatijević i Nemanja Obrić.

Šef stručnog štaba Crvene zvezde Vladimir Petrović Pižon kaže da je dobro upoznat sa mogućnostima Smederevaca i kaže da im je najveći kvalitet iskustvo.

„Smederevo je svojim rezultatima pokazalo da je vrlo nezgodan protivnik. Spremali smo se za dva gostovanja koja nas očekuju u Smederevu i Novom Sadu. Znamo da nas očekuju teške utakmice i za to smo se pripremili. Verujem da će u Smederevu biti lepa utakmica. Drago mi je da će utakmicu prenositi i televizija i da će oni koji ne budu na stadionu, nadam se, moći da uživaju“.

Petrović se osvrnuo i na utakmice posle Smedereva.

Svaka utakmica je ključna za nas. Ova dva gostovanja koja nas očekuju jesu važna, ali moramo da razmišljamo i o onome što nas očekuje posle toga. Ne želim mnogo da opterećujem igrače, jer je svaki meč priča za sebe. Najvažnije je da igramo angažovano kao i do sada, jer je to preduslov za dobre rezultate“, rekao je Petrović.

Dejan Lekić očekuje pravu prvenstvenu, borbenu utakmicu protiv Smedreva, kao i žestoke duele sa centralnim defanzivcima domaćina.

U prošlom kolu protiv Vojvodine Smederevo je pokazalo da može mnogima da pomrsi račune. Svi u svlačionici razmišljamo samo o utakmicama koje nas očekuju, a Smederevo je prva u nizu. Daćemo sve od sebe da ostavimo srce na terenu, kao i u prethodnim duelima i da će iz toga doći i tri boda“, istakao je Dejan Lekić. „Poštujem svakog rivala i znam koliko su kvalitetni štoperi Smedereva. Mogu da igraju i dobru odbranu, ali i da pomognu u napadu. Na nama je da naplatimo svoj kvalitet“.

Prvi strelac Crvene zvezde, koji je u ligi dao četiri pogotka u četiri kola, kaže da je bitno da tim pobeđuje, a ne ko daje golove.

Moji golovi su zasluga celog tima. Bez njih ne bih u tome uspeo. Ne želim da obećavam pogotke, jer mi je najvažnije da pobeđujemo i nastavimo ovaj niz, koji će nas ostaviti na čelu tabele“, zaključio je Lekić.

Utakmica između Smedereva i Crvene zvezde počinje u nedelju od 16 časova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: