Opšta tuča sa Rimljanima u Bazelu

Poraz Rome u Bazelu (0:2) na startu Lige Evrope nije jedina nevolja za navijače rimskog kluba.

Izvor: B92

Petak, 18.09.2009.

13:50

Default images

Devet italijanskih navijača uhapšeno je u švajcarskom gradu, posle nekoliko tuča pre i posle meča na St. Jakobs Parku. Uhapšena su i četvorica navijača Bazela, a u bolnicu su prebačena tri pripadnika švajcarske policije. Policija nije saopštila razmere razaranja u gradu, gde su letele flaše i kamenje, a izvesno je da je teško optećen veći broj automobila.

Meč u Bazelu od žreba grupa Lige Evrope bio je proglašen za meč visokog rizika, jer je poznato da Romu na gostovanjima prate brojni navijači, a Bazel ima najorganizovanije navijačke grupe u Konfederaciji.

U kontroli navijača učestovale su brojne policijske snage iz čak četiri kantona, ali ni to nije ponolgo, jer je do najvećeg sukoba došlo iznenada, ubrzo po završetku meča. Policajci su sukobljene grupe razdvojili tek uz upotrebu suzavca i pištolja sa gumenim mecima.

Situacija se smirila tek pola sata posle utakmice, posle čega su Italijani napustili grad.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

22 h

Podeli: