Žreb za SP 24. novembra u Tokiju

Žreb za XVI Svetsko prvenstvo 2010. godine u konkurenciji odbojkašica obaviće se 24. novembra u Tokiju, saopštio je FIVB.

Izvor: B92

Četvrtak, 17.09.2009.

11:35

Default images

Na šampionatu, koji će se odigrati od 29. oktobra do 14. novembra 2010, nastupiće 24 reprezentacije, a sistem takmičenja će biti isti kao pre četiri godine. U prvoj fazi, 24 selekcije će biti podeljene u četiri grupe sa šest timova. Plasman u drugu fazu izboriće po četiri selekcije, koje će formirati dve grupe sa osam ekipa. Dve prvoplasirane selekcije izboriće plasman u polufinale.

Žreb će biti poludirigovan, jer će reprezentacije biti podeljene u grupe na osnovu plasmana na FIVB rang listi, koja će biti objavljena po završetku Kontinentalnih šampionata.

Utakmice na XVI SP 2010. godine u konkurenciji odbojkašica igraće se u 12 gradova u Japanu. Domaćini će biti: Saporo, Tokio, Saitama, Hamamacu, Nagano, Macumoto, Nagoja, Osaka, Kobe, Hirošima, Kagošima i Fukuoka.

Japan, domaćin šampionata i Rusija, aktuleni svetski prvak, obezbedili su direktan plasman na XVI SP 2010. Kroz kvalifikacije, plasman na SP izborilo je, pored Rusije, još osam selekcija iz Evrope (CEV): Srbija, Holandija, Nemačka, Poljska, Italija, Turska, Češka i Hrvatska, pet reprezentacija iz Severne i Srednje Amerike (NORSEKA): Kuba, Dominikanska Republika, SAD, Portoriko, Kanada i Kostarika, iz Azije (AVC), pored Japana, još četiri selekcije: Kina, Tajland, Koreja i Kazahstan, dve reprezentacije iz Južne Amerike (CSV): Brazil i Peru, kao i dve selekcije iz Afrike (CAVB): Kenija i Alžir.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: