JOK traži podršku nove vlade

Japanski olimpijski komitet (JOK) zatražiće od novoizabranog premijera te zemlje Jukija Hatojame da podrži kandidaturu Tokija za dobijanje OI 2016.

Izvor: B92

Sreda, 16.09.2009.

19:06

Default images

JOK će zatražiti od Hatojame da na zasedanju Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK), početkom narednog meseca u Kopenhagenu i zvanično podrži kandidaturu Tokija. Predsednik JOK Cunekazu Takeda izrazio je nadu da bi Hatojama mogao da prisustvuje zasedanju MOK-a, koji će 2. oktobra u Kopenhagenu odrediti ko će biti domaćin Igara 2016. godine.

"Bilo bi sjajno da premijer bude sa nama u Kopenhagenu. Želeo bih da se sa gospodinom Hatojamom sastanem što pre kako bih mu izložio moje ideje", izjavio je Takeda.

Pored Tokija, koji je bio domaćin OI 1964. godine, kandidati za dobijanje Igara 2016. godine su Čikago, Madrid i Rio de Žaneiro.

Generalni sekretar JOK Norijuki Ićihara takođe je istakao da bi prisustvo premijera na zasedanju MOK-a bilo neprocenjivo za kandidaturu Tokija.

"Prisustvo premijera u Kopenhagenu moglo bi da napravi veliku razliku. Isto važi i za eventualno prisustvo nekog od članova carske porodice", rekao je Ićihara.

Japanska sportska asocijacija i nacionalna fudbalska asocijacija izrazile su uverenje da će kandidatura Tokija za domaćina OI 2016. dobiti podršku nove vlade te zemlje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: