Rasel izazvao Džordana na duel

Nekadašnji košarkaš Jute Brajon Rasel izazvao je legendarnog Majkla Džordana na duel.

Izvor: B92

Ponedeljak, 14.09.2009.

21:16

Default images

Džordan je veliki deo svog govora tokom prijema u "Kuću slavnih" proveo pričajući o igračima i trenerima koji su ga kritikovali i motivisali, pa je 'zakačio' Rasela.

"Igraću protiv njega odmah ako je potrebno. Ovo je otvoreni poziv za njega da dođe na duel. Može da dođe u svom privatnom avionu. On ima milione dolara, pa mu neće biti problem da plati avion. Možemo da se nađemo u rekreativnom centru u Kalabasasu. Neka Mark Džekson bude komentator, a Mič Ričmond neka bude sudija. Možemo sve to da stavimo na televiziju i vidimo da li Majkl još uvek može da igra", rekao je Rasel.

Nakon Džordanovog prvog povlačenja on je igrao bejzbol i jednog dana svratio je na trening Jute u trening centru Čikago Bulsa. Džordan je rekao da se Rasel, koji je tada bio ruki, predstavio i izazvao ga.

"U to vreme nisam imao nameru da se vratim na košarkaški teren. Bajron Rasel mi je prišao i rekao, 'Zašto si odustao? Znaš da sam mogao da te čuvam. Ako te nekada budem video u šortsu...'

"I, kada sam se vratio 1995. godine, i kada smo naredne godine igrali protiv Jute, stajao sam na centru pored Brajona Rasela. Rekao sam mu, 'Da li se sećaš komentara 1994. godine. Rekao si da možeš da me čuvaš, da možeš da me zatvoriš i da bi voleo da igraš protiv mene.' Pa, upravo ćeš dobiti svoju šansu.'"

Kada su se timovi sreli u finalu 1998. godine Džordan je pogodio šut koji je doneo titulu Čikagu upravo nakon duela sa Raselom.

"Od sada pa nadalje, ako ga ikada budem video u šortsku, krenuću na njega", rekao je Džordan.

Rasel je rekao da se ne ljuti, već da je počastvovan Džordanovim rečima. Takođe, on je potvrdio Majklovu priču.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: