Kapelo želi finale u Južnoj Africi

Selektor Engleske Fabio Kapelo veruje da njegov tim mora da stigne do finala Svetskog šampionata ukoliko želi da takmičenje bude uspešno.

Izvor: B92

Nedelja, 13.09.2009.

14:05

Default images

Kapelov tim je pobedio Hrvatsku 5:1 u sredu. Bila je to osma uzastpna pobeda u kvalifikacijama kojom su Englezi osigurali put u Južnu Afriku. "Uspeh će biti ako budemo igrali finale. To je, za sada, dovoljno", rekao je Kapelo.

Prethodni selektor Stiv Meklaren nije uspeo da se kvalifikuje za EURO 2008, a na prethodna tri velika takmičenja Engleska je pod Svenom Goranom Eriksonom poražena svaki put u četvrtfinalu.

Ali, nakon izuzetno uspešnih kvalifikacija, optimizam je na visokom nivou. Ipak, Kapelo zna da forma koju je njegov tim pokazao u kvalifikacijama nema nikakve veze sa nastupom na Svetskom prvenstvu.

"Znam da će očekivanja rasti. Tome će doprineti drugi ljudi, ali i naši rezultati. Ali, to je prošlost, ništa. Ovih osam utakmica koje smo odigrali ne znače apsolutno ništa. Znam sve o engleskoj istoriji. Najvažnija stvar kada odete na šampionat sveta je fizičko stanje igrača. Oni moraju da budu spremni."

Kapelo je takođe rekao da bi voleo da se sretne sa Italijom u Južnoj Africi.

"Nadam se da će finale biti Engleska – Italija. Oduvek sam govorio da ne želim da budem selektor Italije. Moj san je bio da budem ovde. Ovo je veliki izazov u mojoj karijeri", rekao je Kapelo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: